Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavnici i učenici sestrinstva Medicinskog učilišta SŠ Bedekovčina prigodnim događanjima obilježili Dan bolesnika


Podružnica Hrvatske udruga medicinskih sestara Srednja škola Bedekovčina povodom ovogodišnjeg Dana bolesnika zajedno sa svim nastavnicima i učenicima Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina poručuje „Budimo podrška našim bolesnicima, njihovim skrbnicima i svim zdravstvenim djelatnicima.“

Iz dana u dana sve smo više svjedoci negativnog utjecaja pandemije Covid-a 19 na ljudsko zdravlje. Bolnice su prenatrpane, veliki broj bolesnika uz Covid boluje i od drugih kroničnih bolesti. Kronične bolesti nisu iščeznule, nadasve i dalje su prisutne među nama. Sve je veći broj bolesnika oboljelih od srčanožilnih bolesti, cerebrovaskularnih bolesti, malignih bolesti i dijabetesa koji su negdje na listi čekanja. Ovo je vrijeme kada se moramo okrenuti bolesnicima i zdravstvenim djelatnicima te im svima pružiti podršku - poručila je predsjednica Podružnice HUMS-a Srednje škole Bedekovčina, magistra sestrinstva Božica Jurinec.

Kako bi obilježili Dan bolesnika nastavnici i učenici Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina proveli su prigodne aktivnosti kojima bi pružili podršku bolesnicima u OB Zabok. Izradili su i podijelili motivirajuće poruke bolesnicima, obradovali najmlađeigračkamaod papira te ukrasili sestrinske prostorije ručno izrađenim pingvinima kako bi zahvalili što paze na svakog bolesnika.Ova gesta obradovala je kako male tako i velike bolesnike bolnice.

Nadalje nastavnici i učenici Medicinskog učilišta su zajedno sa djelatnicima i korisnicima Doma za odrasle osobe Loborgrad provodili brojne aktivnostima u Domu za odrasle osobe Lobor grad, gdje je čitav tjedan prošao u znaku obilježavanja Dana bolesnika. Korisnicima su  podijeljene motivirajuće poruke izrađene od strane učenika. Učenici su samostalno organizirali radionicu na temu motivacije pod naslovom "Što nas i zašto pokreće?" kojom su željeli doprinijeti aktivnijem sudjelovanju korisnika u svom rehabilitacijskom procesu liječenja, te zajedno sa korisnicima izradili "motivacijsko drvo života". Skrenuli su pažnju i na bolesnike oboljele od epilepsije zajedničkom šetnjom sa korisnicima i djelatnicima ustanove, sudjelovali na predavanjima, kreativnim radionicama izrade različitih motiva te čajanki namijenjenojkorisnicima i djelatnicima "Moj trenutak za čaj - pridruži nam se!". Tjedan obilježavanja dana bolesnika u Loboruje za sve bio izuzetno poseban.

Obilježavanje Dana bolesnika nije zaobišlo niti prostorije Srednje škole Bedekovčina. Uređenjem panoa škole i izradom letka na temu križobolja svi učenici i djelatnici škole pozvani su na pružanje podrške bolesnicima. U ajtivnostima su sudjelovali i fizioterapeutski tehničari, koji su izradili su letke na temu Križobolje i podijelili bolesnicima u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook