Prethodni članak
Sljedeći članak

[BEDEKOVČINA] U svrhu poticanja poduzetništva, izmijenjena odluka o komunalnoj naknadi


Općinsko vijeće Općine Bedekovčina, na svojoj posljednjoj sjednici, jednoglasno je usvojilo Odluku o izmjenama Odluke o komunalnoj naknadi za područje Općine Bedekovčina.

Navedenom izmjenom predviđa se da su plaćanja komunalne naknade u prve tri godine poslovanja, u određenom postotku, oslobođeni poduzetnici za građevinu za koju su akt za gradnju i/ili uporabna dozvola izdani nakon 01. 01. 2019. godine te se povećava postotak oslobađanja od plaćanja komunalne naknade za prvu i treću godinu poslovanja.

Izmjenom Odluke određeno je da se obveznici plaćanja, odnosno pravne i fizičke osobe, oslobađaju od plaćanja komunalne nakade i to:

1. U prvoj godini rada, odnosno prvih 12 mjeseci rada, 100% iznosa komunalne naknade,

2. U drugoj godini rada, odnosno drugih 12 mjeseci rada, 50% iznosa komunalne naknade,

3. U trećoj godini rada, odnosno trećih 12 mjeseci rada, 30% iznosa komunalne naknade,
za građevinu za koju su akt za gradnju i/ili uporabna dozvola izdani nakon 01. 01. 2019. godine za poslovni prostor:

- u kojem se obavlja djelatnost iz područja informatičke tehnologije,

- u kojem se obavlja proizvodna i/ili prerađivačka djelatnost,

- u kojem se obavlja ugostiteljska i/ili turistička djelatnost (za hotel, motel, hostel, bazen, sportsko - rekreacijski centar, ugostiteljske usluge u domaćinstvu i slično),

- u kojem se obavlja trgovačka ili uslužna djelatnost ,

- za zapuštene i neiskorištene poslovne građevine (brownfield) korisne površine veće od 500,00 m2 , u kojima investitori, vlasnici odnosno korisnici revitaliziraju postojeći poslovni potencijal obnavljanjem privrednih aktivnosti.

Zahtjev za oslobađanje od plaćanja komunalne naknade obveznik podnosi Jedinstvenom upravnom odjelu u roku od 15 dana od dana primitka rješenja o obvezi plaćanja komunalne naknade.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook

Do 05:00 sati zatvorena je autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan u oba smjera, zbog radova u tunelima. Obilazak je državnom cestom DC1. Do 06:00 sati ujutro za sav promet zbog radova zatvorena je dionica državne ceste ...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program