Prethodni članak
Sljedeći članak

Bedekovčanski vijećnici demantirali načelnika: 'Obmanjuje javnost i omalovažava nas'


Bedekovčanski vijećnici, nezavisni Zlatko Radman i HDZ – ov Željko Odak, odmah nakon jutrošnje konferencije za medije načelnika Darka Bana sazvali su svoju, na kojoj demantiraju načelnikove navode da koče rad općine i buduće projekte, kao i to da su amandmani uvršteni u proračun nezakoniti te da je zbog toga trebala nastupiti obustava proračuna.

Nezavisni vijećnik Zlatno Radman rekao je kako načelnik obmanjuje javnost. – Zbog 20 tisuća eura koje smo 'uzeli' s projekta Doma kulture za izgradnju parkirališta i premjestili u vatrogasni dom, kaže da nećemo moći povući sredstva. Parkiralište će biti dovršeno, nismo toliko nerazumni da ne znamo što u tom projektu treba dovršiti. No, činjenica je da načelnik obmanjuje javnost, on ima patološku sklonost neistini. Mi bismo voljeli da se ovo nije dogodilo i da proračun nije obustavljen. Žao mi je zbog građana, zbog nas, što nas omalovažava i govori da ne znamo svoj posao i da se zbog nas vijećnika usporava razvoj općine i slično, a on je dva mandata imao 'svoje' vijećnike i ne vidim što se napravilo i izgradilo u prijašnjih deset godina. No, vidjet ćemo na kraju kad dođu rješenja o valjanosti njegove odluke. Pokušavali smo komunicirati s njim, no znamo s kim je on komunicirao, s kim je gablecovao i čiju podršku ima, jer on sam ne bi se usudio ovo raditi – kaže Radman.

HDZ – ov Željko Odak pak kaže da je točno da je klub vijećnika prije donošenja proračuna uputio zahtjeve za onim što su smatrali da bi se trebalo financirati i predložili su određena sredstva, međutim to se, kaže, nije u cijelosti ispoštovalo.  - Pogotovo ne što se tiče društvenog doma u Martincu Orehovičkom, a ove sve druge aktivnosti koje smo predlagali su umanjene na iznos koji nije dovoljan ni da se počne izgradnja, a ne da se dovrši – kaže Odak, dodavši i kako već dugo vlada nezadovoljstvo mještana koji imaju nekretnine na području katastarske općine Komor, vezano za sufinanciranje izmjere. – Naša namjera je bila da tim ljudima pomognemo, da se taj iznos smanji na 20 lipa po m2 i to smo pokušavali provesti kroz proračun i određene odluke. Opet smo naišli na otpor – kaže Odak.

Dodaje i kako smatra da odluka o privremenom financiranju nije donesena u skladu sa zakonom. – Nadam se da nakon što tijela državne uprave ovo sve razmotre da će se situacija riješiti i da ovo neće imati posljedice niti za mještane ni projekte, iako je izgleda nekome u interesu da to tako bude – zaključuje Odak.

Još članaka iz "Bedekovčina"

Facebook