Prethodni članak
Sljedeći članak

Županica podijelila potvrde učenicima sigurnom upravljanjem biciklom

Još jedna generacija učenika petih razreda osnovne škole osposobljeno je za samostalno i sigurno upravljanje biciklom zahvaljujući projektu edukacije djece o odgovornom sudjelovanju u prometu.


Riječ je zapravo o projektu pod nazivom „Osposobljavanje učenika svih 5-ih razreda osnovnih škola na području Krapinsko zagorske županije za sigurno upravljanje biciklom“ u koji se je i ove godine kao jedan od partnera uključila Krapinsko-zagorska županija, odnosno Odbor za sigurnost u prometu.

Projekt je namjenjen povećanju sigurnosti najugroženijih sudionika u prometu, biciklista i djece školske dobi, a cilj same edukacije je stjecanje navike pravilnog i obaveznog korištenja sigurnosne opreme, poticanje sigurnog i odgovornog ponašanja djece i svih sudionika u prometu te trajno smanjenje broja žrtava u prometu, odnosno broja stradale djece. Učenici su kroz program prolazili kroz teoretski i praktični dio edukacije o vožnji biciklom i sudjelovanju u prometu, nakon čega je testom provjereno njihovo znanje i vještina upravljanja biciklom.

Na svečanoj podjeli potvrda učenicima, koja se je održala danas u OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak, uz čestitku malim biciklistima poručila je: „Ovo je vaša prva vozačka dozvola, a na odrasle apeliram da moraju paziti na vas, najmlađe sudionike u prometu.“

Prema financijskom planu Županijskog tima za prometnu preventivu, sredstva potrebna za realizaciju projekta, u koji se uključilo ukupno 1231 učenika, iznose 50.000,00 kuna. Manji dio potrebnih sredstava osiguralo je Ministarstvo unutarnjih poslova za nabavu 10 bicikala i 20 kaciga, te Županijska uprava za ceste KZŽ koja je nabavila potrebne priručnike. Ostatak financijskih sredstava osigurali su Krapinsko-zagorska županija i Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook