Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren autobusni kolodvor u Zaboku!

Grad Zabok, prometno središte Krapinsko-zagorske županije, dobio je svoj novi autobusni kolodvor. Županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak, svečano je otvorila moderan zabočki autobusni kolodvor koji uz perone sadrži i cijeli kompleks poslovnih prostora.


Grad Zabok, prometno središte Krapinsko-zagorske županije, dobio je  svoj novi autobusni kolodvor. Županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak, svečano je otvorila moderan zabočki autobusni kolodvor koji uz perone sadrži i cijeli kompleks poslovnih prostora.
 
Investicija vrijedna 12,5 mijijuna kuna spojila je kroz suradnju tvrtke Presečki grupu i Poduzetništvo Tomek kao investitore. Kolodvor ima sedam perona, taxi stajalište, ugostiteljske objekte, trgovine, zgrada se sastoji od dvije etaže, a krasi ga moderna arhitektura iz projekata Mire Filipovića.

Sam autobusni kolodvor posjetio je i ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, koji se obilaskom objekta složio sa svima kako je autobusni kolodvor u Zaboku jedan od najljepših u Hrvatskoj.

Direktor Presečki grupe, prof.dr. Antun Presečki, u svom je obraćanju istaknuo kako se ponosi činjenicom što upravo ta tvrtka i u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji realizira svoje projekte, otvara nove objekte, a u planu su još i mnogi drugi gospodarski pothvati.

Grad Zabok napokon je dobio svoj autobusni kolodvor, a 2014. godine u planu je obnova starog željezničkog kolodvora, ali i izgradnja pothodnika koji bi povezao autobusni i željeznički kolodvor, najavio je gradonačelnik Zaboka, Ivan Hanžek.

„Zagorje postaje prepoznatljivo na turističkoj karti Hrvatske, a da bismo ga učinili dostupnim, moramo ga prometno povezati. Ovo je jedan od načina na koji to činimo. Autobusni kolodvor u Zaboku povezat će Zagorje što će pridonijeti ravnomjernom razvoju cijele županije, za što se ja i zalažem. U tome će nam pomoći i realizacija projekta integracije javnog prijevoza“, izjavila je županica Sonja Borovčak prilikom otvorenja kolodvora.

LINK NA FOTOGALERIJU

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook