Prethodni članak
Sljedeći članak

Raspisani prijevremeni izbora za članove Općinskog vijeća Tuhlja

Izbori će se održati u nedjelju 23. ožujka, kandidacijske liste se trebaju predati do 6. ožujka..


Vlada je na svoj sjednici u četvrtak donijela odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za članove Općinskog vijeća Tuhlja, kao i načelnika i njegovog zamjenika.

Izbori će se održati u nedjelju 23. ožujka, kandidacijske liste se trebaju predati do 6. ožujka, a općinsko izborno povjerenstvo liste mora objaviti najkasnije dva dana poslije, Kao i uvjek, predizborna šutnja bit će dan uoči izbora i na sam dan izbora, sve do završetka u 19 sati. U Općini Tuhelj glasači će moći birati na jednom od deset birališta.

Predsjednica Izbornog povjerenstva je Jasmina Ricijaš, a njezin zamjenik Hrvoje Karažija. Prema pisanju Večernjeg lista, po svemu sudeći Tuhljani će moći glasovati za jednog od tri kandidata za načelnika i zamjenika, kao i za tri liste za Općinsko vijeće sa po 11 kandidata.

Kandidat HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSLS-a za načelnika bit će Milivoj Škvorc, a za njegovog zamjenika Armando Slaviček.

Najvjerojatniji SDP-ov kandidat za načelnika bit će predsjednik tuheljskog SDP-a Renato Ilić, a za njegovog zamjenika Mladen Hercigonja, ali o tome još mora dati riječ tuheljski SDP.

Kandidaturu za načelnika je najavio i nezavisni kandidat Darko Medvedec, bivši HDZ-ovac, koji je svojim suzdržanim glasom srušio proračun i uzrokovao nove izbore. Kandidata za zamjenika još nije otkrio, a spomenuo je i da će sa svojom nezavisnom listom kandidirati za članove Općinskog vijeća. Svoje liste za Općinsko vijeće imat će još i spomenuta koalicija HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSLS-a, te SDP.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook