Prethodni članak
Sljedeći članak

Prijevremeni izbori: Tuhelj – ponovit će se izbori na jednom biračkom mjestu

Izbori za načelnika i Vijeće općine Tuhelj u Krapinsko–zagorskoj županiji ponovit će se na jednom od deset biračkih mjesta


Izbori za načelnika i Vijeće općine Tuhelj u Krapinsko–zagorskoj županiji ponovit će se na jednom od deset biračkih mjesta, a ako to ne donese pobjedu jednom od kandidata za načelnika, u drugi krug će ući SDP-ov kandidat Renato Ilić i kandidat koalicije predvođene HDZ-om, dosadašnji načelnik Milivoj Škvorc.

Izbori će se ponoviti na biračkom mjestu Sveti Križ II jer je biračka komisija utvrdila jedan listić viška u odnosu na popis birača. Ukoliko ponovljeni izbori slijedećeg tjedna na jednom biračkom mjestu značajno ne promijene odnos glasova, navedena dva kandidata ući će u drugi krug za izbor načelnika.

Podsjetimo,  birači u općini Tuhelj  danas su birali načelnika među tri kandidata: SDP-ova Renata Ilića, zajedničkog kandidata HDZ-a, HSS-a, ZDS-a i HSLS-a i dosadašnjeg načelnika Milivoja Škvorca te nezavisnog kandidata Darka Medvedeca.

Za Općinsko vijeće biralo se između tri liste: SDP-ovoj, grupe birača s Medvedecom na čelu te zajedničkoj listi HDZ–HSS–ZDS–HSLS.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook