Prethodni članak
Sljedeći članak

Posjet udomiteljskoj obitelji Štefici Orel iz Huma na Sutli

Udomiteljica Štefica Orel iz Huma na Sutli koja ima desetak korisnika, djece i mladih sa teškoćama u razvoju, svijetli je primjer kako se može pružiti ljubav i dom


Udomiteljstvo je oblik skrbi izvan vlastite obitelji kojim se osobi (djetetu ili odrasloj osobi) u obiteljskom okruženju pruža briga primjerena njenoj dobi i potrebama. Svrha udomiteljstva je omogućiti  djetetu odrastanje u zamjenskoj obitelji, a drugim osobama primjereno zbrinjavanje. 

Udomiteljska obitelj mora ispunjavati  propisane, stambene, socijalne i druge uvjete (koje će smještenoj osobi osigurati primjerenu skrb, a koje ocjenjuje Centar za socijalnu skrb prema mjestu prebivališta udomitelja.

U Krapinsko-zagorskoj županiji Akcijskim planom socijalnih usluga za 2014. godinu udomiteljstvo je naznačeno kao jedna od aktivnosti pružanja socijalnih usluga osobama u nepovoljnom položaju.

Udomiteljica Štefica Orel iz Huma na Sutli koja ima desetak korisnika, djece i mladih sa teškoćama u razvoju, svijetli je primjer kako se može pružiti ljubav i dom, te sa istom predanošću to činiti dugi niz godina.

Korisnici su u sklopu izleta kroz županiju posjetili i sjedište Krapinsko-zagorske županije, a povodom nadolazećih blagdana zamjenica župana Jasna Petek posjetila je korisnike u njihovu domu, te im darovala i prigodne poklone, a pridružio se i načelnik općine Hum na Sutli koji je u ime tvrtke Gotra logistika d.o.o također predao poklon.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook