Prethodni članak
Sljedeći članak

HZZO i ortopedska bolnica Akromion potpisali ugovor za operativne zahvate

Krapinske Toplice, 13. kolovoza 2008. – Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion i Hrvatski zavo


Krapinske Toplice, 13. kolovoza 2008. – Specijalna bolnica za ortopediju i traumatologiju Akromion i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) potpisali su ugovor kojim su određeni operativni zahvati u bolnici pokriveni za osiguranike HZZO-a. Ugovorene su operacije koljena, gležnja, ramena i šake, a ugovor je važan najviše zbog činjenice da se na operacije u državnim bolnicama čeka mjesecima.

Operativni zahvati u ortopedskoj bolnici Akromion koje od sada pacijentima pokriva HZZO su: artroskopska meniscektomija koljena, artroskopske toalete koljena, gležnja i ramena te operacija karpalnog kanala (šake). Ugovor uključuje operaciju, jednodnevni smještaj (dolazak u bolnicu ujutro, odlazak popodne, dnevna kirurgija) i prvi kontrolni pregled.

Prof.dr.sc. Nikola Čičak, specijalist ortoped i zamjenik ravnatelja bolnice Akromion, je izjavio: „Izuzetno nam je drago što smo potpisali ugovor s HZZO-om te im se zahvaljujemo što su prepoznali kvalitetu usluge koju pacijentima pružamo u Akromionu. Nadamo se da će se u skoroj budućnosti ugovor proširiti na veći broj naših usluga čime bi se liste čekanja na ortopedske operacije u Hrvatskoj dodatno skratile te bi veći broj pacijenata imao priliku dobiti vrhunsku uslugu u Akromionu – najsuvremenijoj ortopedskoj bolnici u Hrvatskoj i jednoj od najsuvremenijih u Europi.“

Filozofija Akromiona – operacija bez boli, minimalan gubitak krvi

Tim vodećih hrvatskih ortopeda koji je osnovao Akromion drži se filozofije smanjivanja svake nelagode prilikom liječenja, jer nitko ne voli bol, krv i gladovanje uoči operacije. Kako bi pacijentima operacija i oporavak bili što ugodniji, stručni tim bolnice Akromion brine se da su potrošnja krvi za vrijeme operacije kod ugradnje umjetnih zglobova, bol za vrijeme i nakon operacije te glad prije operacije svedeni na minimum. Cilj je svaki zahvat učiniti što manjom invazijom na organizam, kako bi pacijent imao najmanju moguću traumu i mogao što ranije izići iz bolnice. U značajnom broju zahvata, pacijenti iz Akromiona odlaze isti dan kad su došli.

O Akromionu

Otvorena u travnju 2008. godine u Krapinskim Toplicama, bolnica Akromion je najveća privatna bolnica takve vrste u Hrvatskoj i jedna od vodećih u Europi. U ovom trenutku zapošljava 39 ljudi, a u njezinu rekonstrukciju i uređenje uloženo je više od 40 milijuna kuna uz pomoć Quaestus fonda. Bolnica Akromion sadrži tri operacijske sale s najmodernijom medicinskom opremom i svojim pacijentima nudi vrhunski smještaj. Predvođena je timom četvero vrhunskih ortopeda - prof. dr. Miroslavom Hašplom, prof. dr. Nikolom Čičkom, dr. Denisom Tršekom te dr. Hrvojem Klobučarom.

Dodatne informacije:

Sonja Hodak
Maksima komunikacije
Iblerov trg 9, Zagreb
T: 01 455 22 27
M: 095 7000 252
E: [email protected]

Krunoslav Vidić
Maksima komunikacije
Iblerov trg 9, Zagreb
T: 01 455 22 27
M: 095 7000 254
E: [email protected]

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook