Prethodni članak
Sljedeći članak

Holy u Zaboku: "Alkoholizam je puna veća opasnost za Hrvatsku od marihuane"

Pomalo se boji i prenagle popularnosti stranke svjesna da će je napadati i diskreditirati i s lijeva i s desna....


- Kao što smo sami izašli na izbore za Europarlament, tako ćemo za godinu i pol samostalno izaći i na parlamentarne izbore. Nitko nam ne treba, a ne znam s kime bi mi to u Hrvatskoj i mogli koalirati – rekla je predsjednica Oraha Mirela Holy na današnjem predstavljanju stranke i tribini u Zaboku, piše Poslovni.hr

Dodala je kako prijevremeni izbori ne bi u Hrvatskoj danas ništa riješili, a nisu dobra opcija ni za Orah, jer u ovom trenutku još nisu ni programski ni organizacijski spremni za njih.

Pomalo se boji i prenagle popularnosti stranke svjesna da će je napadati i diskreditirati i s lijeva i s desna.

– Nakon održavanja izbora za Europarlament, krećemo u pripreme za održavanje unutarstranačkih izbora koji će se održati u listopadu. Uz održivi razvoj, spas za Hrvatsku je veće ulaganje u obrazovanje, znanost i visoke tehnologije u koje Hrvatska ulaže pet, šest puta manje od razvijenih zemalja. Žalosno je da susjedna Slovenija ima čak 15 puta više registriranih patenata od Hrvatske – rekla je Holy.

Na upit o proračunskom deficitu i ponovnom rebalansu, rekla je kako je u ovom trenutku najbitnija strukturna reforma javne uprave i pravosuđa i njezina efikasnost gdje će se točno znati tko što radi i koliko je za taj rad plaćen.

Osvrnula se i na legalizaciju marihuane u Hrvatskoj. Rekla je kako je alkoholizam puna veća opasnost za Hrvatsku od marihuane, a marihuana sigurno izaziva i manju ovisnost od alkohola i pušenja.

Legalna bi pak proizvodnja ulja od indijske konoplje mnogim bolesnicima mogla bitno olakšati život.

Inače, ogranak Oraha u Zaboku zasad je jedini u Zagorju i broji 24 člana.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook