Prethodni članak
Sljedeći članak

Načelnik Policijske postaje Zabok Fruk: Stanje sigurnosti u Zaboku je dobro

Sigurnosno stanje je dobro, ali policija teži još boljem, naglasio je načelnik Miljenko Fruk


Policijska postaja Zabok pokriva svojim djelovanjem područje bivše velike općine Zabok površine 230 četvornih kilometara s 34.000 stanovnika. Uz Grad Zabok to su općine Bedekovčina, Krapinske Toplice, Sveti Križ Začretje i Veliko Trgovišće.

Tijekom prošle godine zabilježeno je 236 kaznenih djela, 11 manje nego prethodne. Na grad Zabok otpada 31 posto ili 73 kaznena djela. Policiji je prijavljeno i dva puta više nasilja u obitelji, tako da je od 179 prekršaja u Zaboku bilo 85 slučajeva narušavanja javnoga reda i mira, a 94 slučaja nasilja u obitelji.

Sigurnosno stanje je dobro, ali policija teži još boljem. Kada je riječ o prometu, naglasio je načelnik Fruk, treba reći da očevide prometnih nesreća obavlja Postaja prometne policije Krapina. Dogodilo se 225 prometnih nesreća, a policijski su djelatnici upisali 903 prekršaja u prometu, što je povećanje od 52 posto.

Spomenimo još dva podatka. Bilo je 28 požara i 11 samoubojstava. Policiji je lani prioritet bio sprječavanje teških krađa, koje se uglavnom događaju noću, pa je dobro došao pilot projekt za Policijsku postaju Zabok, koja je imala više djelatnika na terenu tijekom noći. Policija je uspjela otkriti 78 posto počinitelja kaznenih djela.

Kako su sada vrata Policijske postaje Zabok zaključana iza 15 sati, građani mogu dojaviti potrebu za djelovanjem policije telefonom na broj 225-309.

Još članaka iz "Crna kronika"

Facebook