Zagrebačka nadbiskupija objavila: Evo koje župe u Zagorju dobivaju nove župnike

Autor zagorje.com

Zagrebačka nadbiskupija objavila je još nekoliko novih imenovanja, razrješenja, ali i umirovljenja župnika, vikara i supsidijara u župama diljem Krapinsko – zagorske županije

kardinal bozanić

Kao što smo danas već objavili OVDJE da je zabočka župa sv. Jelene Križarice dobila novog župnika, nije to jedina novost koja je danas iznenadila katoličke vjernike u Zagorju. Zagrebačka nadbiskupija objavila je još nekoliko novih imenovanja, razrješenja, ali i umirovljenja župnika, vikara i supsidijara u župama diljem Krapinsko – zagorske županije.

Tako je dosadašnji župnik u Tuhlju vlč. Dragutin Šengula imenovan župnikom u Župi sv. Martina biskupa u Karlovcu – Hrnetić, a novi tuheljski župnik bit će vlč. Božo Belinić, koji je bio dosadašnji župnik Župe Presvetog Srca Isusova pri zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice.

Dosadašnji župnik u Župi Presvetog Trojstva u Kraljevcu na Sutli, Vlč. Eugen Kropek, je umirovljen, a službu tamošnjeg župnika, kao i župnika Župe sv. Ane u Rozgi, preuzet će mladi vlč. Alen Vrbek, rodom iz Svetog Križa Začretja.

Također zbog zdravstvenih razloga, Vlč. Ivan Režek razriješen je službe župnika u Župi Sveta Tri Kralja u Velikoj Erpenji te je umirovljen, a uz sadašnje i daljnje upravljanje župom BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću, vlč. Luka Slijepčević upravljat će i župom u Velikoj Erpenji.

Dosadašnji supsidijar u župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju, Vlč. dr.sci. Stjepan Sirovec, navršivši kanonsku dob, razriješen je te službe, ali će kao svećenik u miru, prema potrebi, pastoralno pomagati u svetokriškoj župi.

Nekoliko promjena ima i u Nacionalnom Svetištu Majke Božje Bistričke, odnosno, u tamošnjoj župi. Naime, vlč. Kornelije Grgić razriješen je službe tamođnjeg župnog vikara te je imenovan supsidijarom, kako u Svetištu, tako i u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, te u Župi sv. Andrije apostola u Lazu Bistričkom. Isto tako, vlč. Mirko Brlić, koji je razriješen službe upravitelja Župe bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu, imenovan je marijabistričkim supsidijarom kao i supsidijarom u Lazu Bistričkom. Također, pater Alen Mažić razriješen je službe župnog vikara u Svetištu i u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Ivana, apostola i evanđelista, u Zagrebu – Utrina.