Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagrebačka nadbiskupija objavila: Evo koje župe u Zagorju dobivaju nove župnike

Zagrebačka nadbiskupija objavila je još nekoliko novih imenovanja, razrješenja, ali i umirovljenja župnika, vikara i supsidijara u župama diljem Krapinsko – zagorske županije


Kao što smo danas već objavili OVDJE da je zabočka župa sv. Jelene Križarice dobila novog župnika, nije to jedina novost koja je danas iznenadila katoličke vjernike u Zagorju. Zagrebačka nadbiskupija objavila je još nekoliko novih imenovanja, razrješenja, ali i umirovljenja župnika, vikara i supsidijara u župama diljem Krapinsko – zagorske županije.

Tako je dosadašnji župnik u Tuhlju vlč. Dragutin Šengula imenovan župnikom u Župi sv. Martina biskupa u Karlovcu – Hrnetić, a novi tuheljski župnik bit će vlč. Božo Belinić, koji je bio dosadašnji župnik Župe Presvetog Srca Isusova pri zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice.

Dosadašnji župnik u Župi Presvetog Trojstva u Kraljevcu na Sutli, Vlč. Eugen Kropek, je umirovljen, a službu tamošnjeg župnika, kao i župnika Župe sv. Ane u Rozgi, preuzet će mladi vlč. Alen Vrbek, rodom iz Svetog Križa Začretja.

Također zbog zdravstvenih razloga, Vlč. Ivan Režek razriješen je službe župnika u Župi Sveta Tri Kralja u Velikoj Erpenji te je umirovljen, a uz sadašnje i daljnje upravljanje župom BDM od Sedam Žalosti u Velikom Trgovišću, vlč. Luka Slijepčević upravljat će i župom u Velikoj Erpenji.

Dosadašnji supsidijar u župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju, Vlč. dr.sci. Stjepan Sirovec, navršivši kanonsku dob, razriješen je te službe, ali će kao svećenik u miru, prema potrebi, pastoralno pomagati u svetokriškoj župi.

Nekoliko promjena ima i u Nacionalnom Svetištu Majke Božje Bistričke, odnosno, u tamošnjoj župi. Naime, vlč. Kornelije Grgić razriješen je službe tamođnjeg župnog vikara te je imenovan supsidijarom, kako u Svetištu, tako i u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici, te u Župi sv. Andrije apostola u Lazu Bistričkom. Isto tako, vlč. Mirko Brlić, koji je razriješen službe upravitelja Župe bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu, imenovan je marijabistričkim supsidijarom kao i supsidijarom u Lazu Bistričkom. Također, pater Alen Mažić razriješen je službe župnog vikara u Svetištu i u Župi Uznesenja BDM u Mariji Bistrici te je imenovan župnim vikarom u Župi sv. Ivana, apostola i evanđelista, u Zagrebu – Utrina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook