Zagorskim OPG-ima i turističkim objektima više od 350 tisuća kuna

Autor ih

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa 'Konkurentnost turističkog gospodarstva'.

zelenjak ventek facebook.jpg

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa 'Konkurentnost turističkog gospodarstva'. Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora u 2018. godini kojim Ministarstvo turizma sufinancira 385 projekata usmjerenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija u Hrvatskoj.

Sredstva namijenjena ovim programom namijenjena su povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Uz projekte na kontinentu, i ove godine se posebna pažnja posvećuje razvoju turizma na otocima, održivom razvoju te korištenju novih digitalnih tehnologija za povezivanje poljoprivrede i turizma, odnosno destinacija s lokalnom ponudom domaćih proizvoda. Javni poziv za sve zainteresirane bio je otvoren do 20. ožujka ove godine, a prijaviti su se mogli subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Program je sastavljen od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Od ukupno 24 milijuna kuna, u Krapinsko-zagorsku županiju otišlo je 356.844 kune bespovratnih sredstava. Tako su kroz mjeru A4 koja je namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima dodijeljena četirima zagorskim OPG-ovima.  OPG-u Mladen Micak iz Marije Bistrice dodijeljeno je 40.000 kuna, OPG-u Cesar Željka iz Marije Bistrice 50. 000 kuna, a isti iznos, odnosno 50.000 kuna je dodijeljen i OPG-u Ivan Halapir iz Krapinskih Toplica dok je 30.000 kuna dodijeljeno je OPG-u Mladen Kudelić iz Zlatara.

Sredstva su dodijeljena i kroz mjeru B, a riječ je o mjeri koja se odnosi na razvoj posebnih oblika turizma. Tako su bespovratna sredstva dodijeljena Zagorje adventure d.o.o. Zabok u iznosu od 20.000 kuna, 40.000 kuna dodijeljeno je tvrtki Veverec 91 d. o. o. iz Oroslavja, a 30. 000 kuna Raftrek Travel d.o.o. Krapina.

 Što se tiče mjere C koja se odnosi na dostupnost i sigurnost turista kroz sufinanciranje javno dostupnih medicinskih uređaja za spašavanje i oživljavanje (defibrilatora) Obrtu Ugostiteljstvo Zagi iz Oroslavja dodijeljeno je 24.922 kuna, Obrtu Zelenjak Ventek iz Kumrovca dodijeljeno je 21.922 kuna. Kroz mjeru D koja se odnosi na prepoznatljivost kojom će se ove godine sufinancirati veći međunarodni skupovi u Hrvatskoj koji su vezani za investicije u turizmu te razvoj i unapređenje posebnih oblika turizma tvrtki Julius Rose d.o.o. iz Zaboka dodijeljeno je 50.000 kuna.