Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorskim OPG-ima i turističkim objektima više od 350 tisuća kuna

Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa 'Konkurentnost turističkog gospodarstva'.


Ministarstvo turizma objavilo je rezultate programa 'Konkurentnost turističkog gospodarstva'. Riječ je o dodjeli bespovratnih potpora u 2018. godini kojim Ministarstvo turizma sufinancira 385 projekata usmjerenih podizanju konkurentnosti turističkog gospodarstva na području svih županija u Hrvatskoj.

Sredstva namijenjena ovim programom namijenjena su povećanju kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata, razvoju novih proizvoda u destinaciji, održivom razvoju, internacionalizaciji poslovanja, korištenju novih tehnologija i sl. Uz projekte na kontinentu, i ove godine se posebna pažnja posvećuje razvoju turizma na otocima, održivom razvoju te korištenju novih digitalnih tehnologija za povezivanje poljoprivrede i turizma, odnosno destinacija s lokalnom ponudom domaćih proizvoda. Javni poziv za sve zainteresirane bio je otvoren do 20. ožujka ove godine, a prijaviti su se mogli subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge) te obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ugostiteljske i/ili turističke usluge.

Program je sastavljen od četiri mjere, od kojih svaka ima različitu namjenu sufinanciranja.

Od ukupno 24 milijuna kuna, u Krapinsko-zagorsku županiju otišlo je 356.844 kune bespovratnih sredstava. Tako su kroz mjeru A4 koja je namijenjena obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima dodijeljena četirima zagorskim OPG-ovima.  OPG-u Mladen Micak iz Marije Bistrice dodijeljeno je 40.000 kuna, OPG-u Cesar Željka iz Marije Bistrice 50. 000 kuna, a isti iznos, odnosno 50.000 kuna je dodijeljen i OPG-u Ivan Halapir iz Krapinskih Toplica dok je 30.000 kuna dodijeljeno je OPG-u Mladen Kudelić iz Zlatara.

Sredstva su dodijeljena i kroz mjeru B, a riječ je o mjeri koja se odnosi na razvoj posebnih oblika turizma. Tako su bespovratna sredstva dodijeljena Zagorje adventure d.o.o. Zabok u iznosu od 20.000 kuna, 40.000 kuna dodijeljeno je tvrtki Veverec 91 d. o. o. iz Oroslavja, a 30. 000 kuna Raftrek Travel d.o.o. Krapina.

 Što se tiče mjere C koja se odnosi na dostupnost i sigurnost turista kroz sufinanciranje javno dostupnih medicinskih uređaja za spašavanje i oživljavanje (defibrilatora) Obrtu Ugostiteljstvo Zagi iz Oroslavja dodijeljeno je 24.922 kuna, Obrtu Zelenjak Ventek iz Kumrovca dodijeljeno je 21.922 kuna. Kroz mjeru D koja se odnosi na prepoznatljivost kojom će se ove godine sufinancirati veći međunarodni skupovi u Hrvatskoj koji su vezani za investicije u turizmu te razvoj i unapređenje posebnih oblika turizma tvrtki Julius Rose d.o.o. iz Zaboka dodijeljeno je 50.000 kuna.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook