Više od 40 izlagača na 4. Sajmu domaćih proizvoda i zdrave hrane u Zlatar Bistrici

Autor sp

Na štandovima u Domu kulture može se razgledati, degustirati i kupiti zdrava hrana, ljekovito bilje, prirodna kozmetika, proizvodi tradicijskih obrta...

  20171008_104342.jpg

Dvoranu zlatarbistričkog Doma kulture danas su zašarenili štandovi više od 40 izlagača, koji se svojim proizvodima predstavljaju na 4. po redu Sajmu domaćih proizvoda i zdrave hrane pod nazivom '100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno'.

Sajam se održava u organizaciji Općine Zlatar Bistrica i Lokalne akcijske grupe 'Zeleni bregi', a otvorio ga je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – Ova je manifestacija na tragu manifestacije '100 posto zagorsko', na kojoj se domaćim poljoprivrednim proizvođačima i udrugama daje mogućnost da predstave svoje proizvode. Promocija i brendiranje OPG – ova i udruga zadatak je lokalne samouprave, jer imamo krasne proizvode, a udruge su bogatstvo svakog kraja, čuvaju tradiciju i podjećaju da narod koji ne drži do prošlosti nema niti budućnost. Ove godine više od 20 izlagača odbijeno je jer prostor u Domu kulture je premali da bi primio sve koji su bili zainteresirani za izlaganje. Taj podatak je samo pokazatelj da je ovakvih manifestacija još uvijek premalo na području naše županije i veseli me što ćemo na proljeće početi graditi sportsku dvoranu u Zlatar Bistrici, koja će biti dovoljno velika da primi i 200 izlagača, pa si trebamo postaviti cilj da dođemo do tog broja – rekao je župan Kolar, zaželjevši prisutnim OPG – ovcima godinu bez elementarnih nepogoda.

Domaćin, načelnik Općine Žarko Miholić, istaknuo je zadovoljstvo zbog sve većeg interesa izlagača i mještana za sajam, ali i poljoprivrednika koji otvaraju nove OPG – ove. - Ovo je kvalitetna promocija ljudi koji na dodatan način privređuju svom osobnom proračunu, kao i onih koji stvarno žive od svojeg OPG – a. Posebno me raduje da iz sajma u sajam ima sve više otvorenih OPG – ova – napomenuo je Miholić.

Ovogodišnji sajam okuplja izlagače iz Krapinsko - zagorske, ali i Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Posjetitelji mogu degustirati i kupiti zdravu hranu, proizvode iz integriranog i eko – uzgoja, ljekovito bilje, prirodnu kozmetikutradicijske igračke, nakit i ručne radove. Domaća Udruga žena Zagorska škrinjica organizira i radionice izrade cvijeća od krep papira za djecu te izradu nakita od prirodnih materijala, a promovirala je i kulturnu baštinu kroz prikaz štikanja, heklanja i izrade čipke. Sajam se može posjetiti sve do 18 sati.