Prethodni članak
Sljedeći članak

Više od 40 izlagača na 4. Sajmu domaćih proizvoda i zdrave hrane u Zlatar Bistrici

Na štandovima u Domu kulture može se razgledati, degustirati i kupiti zdrava hrana, ljekovito bilje, prirodna kozmetika, proizvodi tradicijskih obrta...


Dvoranu zlatarbistričkog Doma kulture danas su zašarenili štandovi više od 40 izlagača, koji se svojim proizvodima predstavljaju na 4. po redu Sajmu domaćih proizvoda i zdrave hrane pod nazivom '100 % domaće – 100 % eko – 100 % etno'.

Sajam se održava u organizaciji Općine Zlatar Bistrica i Lokalne akcijske grupe 'Zeleni bregi', a otvorio ga je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar. – Ova je manifestacija na tragu manifestacije '100 posto zagorsko', na kojoj se domaćim poljoprivrednim proizvođačima i udrugama daje mogućnost da predstave svoje proizvode. Promocija i brendiranje OPG – ova i udruga zadatak je lokalne samouprave, jer imamo krasne proizvode, a udruge su bogatstvo svakog kraja, čuvaju tradiciju i podjećaju da narod koji ne drži do prošlosti nema niti budućnost. Ove godine više od 20 izlagača odbijeno je jer prostor u Domu kulture je premali da bi primio sve koji su bili zainteresirani za izlaganje. Taj podatak je samo pokazatelj da je ovakvih manifestacija još uvijek premalo na području naše županije i veseli me što ćemo na proljeće početi graditi sportsku dvoranu u Zlatar Bistrici, koja će biti dovoljno velika da primi i 200 izlagača, pa si trebamo postaviti cilj da dođemo do tog broja – rekao je župan Kolar, zaželjevši prisutnim OPG – ovcima godinu bez elementarnih nepogoda.

Domaćin, načelnik Općine Žarko Miholić, istaknuo je zadovoljstvo zbog sve većeg interesa izlagača i mještana za sajam, ali i poljoprivrednika koji otvaraju nove OPG – ove. - Ovo je kvalitetna promocija ljudi koji na dodatan način privređuju svom osobnom proračunu, kao i onih koji stvarno žive od svojeg OPG – a. Posebno me raduje da iz sajma u sajam ima sve više otvorenih OPG – ova – napomenuo je Miholić.

Ovogodišnji sajam okuplja izlagače iz Krapinsko - zagorske, ali i Varaždinske i Zagrebačke županije te Grada Zagreba. Posjetitelji mogu degustirati i kupiti zdravu hranu, proizvode iz integriranog i eko – uzgoja, ljekovito bilje, prirodnu kozmetikutradicijske igračke, nakit i ručne radove. Domaća Udruga žena Zagorska škrinjica organizira i radionice izrade cvijeća od krep papira za djecu te izradu nakita od prirodnih materijala, a promovirala je i kulturnu baštinu kroz prikaz štikanja, heklanja i izrade čipke. Sajam se može posjetiti sve do 18 sati.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook