[VIDEO] SŠ Bedekovčina kupila novi traktor i mehanizaciju u vrijednosti od skoro pola milijuna kuna

Autor mš/ip

Veći dio sredstva dobiven je preko natječaja Ministarstva poljoprivrede

traktor bedekovčina (4).jpg

Srednja škola Bedekovčina na natječaju Ministarstva poljoprivrede dobila je sredstva kroz program Jačanje kapaciteta strukovnih zanimanja u poljoprivredi. Kroz natječaj je dobiveno 453.272 kuna, a uz dodatak vlastitih sredstva u iznosu od 16.134 kuna kupljen je novi poljoprivredni traktor i mehanizacija. Sve je to danas predstavljeno na konferenciji za medije održanoj na prostoru poligona Poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčina. – Uz traktor nabavljena je i dodatna mehanizacija, a sve skupa je koštalo 469.406 kuna. Ova će se mehanizacija koristiti za praktičnu nastavu učenika, ali i obrazovanje odraslih – rekla je ravnateljica škole Vera Hrvoj. Dodala je kako se škola samostalno prijavila na natječaj koji je bio raspisan krajem 2017. godine, a da će nova mehanizacija doprinijeti boljem radu i napretku škole.


Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek čestitala je Srednjoj školi Bedekovčina i svim njenim djelatnicima na uspješno provedenoj prijavi. Kaže, dobra tradicija uspješne prijave na bilo nacionalne, bilo EU fondove se u ovoj školi uspješno nastavlja. – Krapinsko – zagorska županija i dalje će podržavati rad ove škole. Mi polako otkupljujemo zemljište koje se koristi za praksu učenika, a sljedeće godine je u planu i potpuna energetska obnova zgrade škole – naglasila je Petek dodajući da će Županija u svim projektima biti potpora Općini.
Samu je opremu predstavio voditelj Poljoprivrednog učilišta Slavko Vinković. Objasnio je da je uz traktor Lamborghini nabavljen atomizer, prskalica, traktorski viličar, plug premetnjak i platforma. – Dosada smo koristili traktor Štore iz 1979. i zaista nam je bilo potrebna nova oprema. Uspjeli smo postići da stara i nova oprema budu kompatibilni – istaknuo je Vinković.


Da je ponosan na sva postignuća škole rekao je i načelnik Bedekovčine Darko Ban. – Ova je škola pokazala da je sposobna povlačiti značajna sredstva preko natječaja što je jako dobro. Učinkovitost provođenje nastave se povećava ovakvim investicijama u opremu i meni je to jako drago – rekao je načelnik dodajući da se nada kako će učenici srednje škole, zahvaljujući znanju i kompetencijama, ostati na zagorskim bregima i obrađivati ih.

Nakon konferencije okupljeni su razgledali traktor te nabavljenu opremu.