Prethodni članak
Sljedeći članak

[VIDEO] SŠ Bedekovčina kupila novi traktor i mehanizaciju u vrijednosti od skoro pola milijuna kuna

Veći dio sredstva dobiven je preko natječaja Ministarstva poljoprivrede


Srednja škola Bedekovčina na natječaju Ministarstva poljoprivrede dobila je sredstva kroz program Jačanje kapaciteta strukovnih zanimanja u poljoprivredi. Kroz natječaj je dobiveno 453.272 kuna, a uz dodatak vlastitih sredstva u iznosu od 16.134 kuna kupljen je novi poljoprivredni traktor i mehanizacija. Sve je to danas predstavljeno na konferenciji za medije održanoj na prostoru poligona Poljoprivrednog učilišta Srednje škole Bedekovčina. – Uz traktor nabavljena je i dodatna mehanizacija, a sve skupa je koštalo 469.406 kuna. Ova će se mehanizacija koristiti za praktičnu nastavu učenika, ali i obrazovanje odraslih – rekla je ravnateljica škole Vera Hrvoj. Dodala je kako se škola samostalno prijavila na natječaj koji je bio raspisan krajem 2017. godine, a da će nova mehanizacija doprinijeti boljem radu i napretku škole.


Zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek čestitala je Srednjoj školi Bedekovčina i svim njenim djelatnicima na uspješno provedenoj prijavi. Kaže, dobra tradicija uspješne prijave na bilo nacionalne, bilo EU fondove se u ovoj školi uspješno nastavlja. – Krapinsko – zagorska županija i dalje će podržavati rad ove škole. Mi polako otkupljujemo zemljište koje se koristi za praksu učenika, a sljedeće godine je u planu i potpuna energetska obnova zgrade škole – naglasila je Petek dodajući da će Županija u svim projektima biti potpora Općini.
Samu je opremu predstavio voditelj Poljoprivrednog učilišta Slavko Vinković. Objasnio je da je uz traktor Lamborghini nabavljen atomizer, prskalica, traktorski viličar, plug premetnjak i platforma. – Dosada smo koristili traktor Štore iz 1979. i zaista nam je bilo potrebna nova oprema. Uspjeli smo postići da stara i nova oprema budu kompatibilni – istaknuo je Vinković.


Da je ponosan na sva postignuća škole rekao je i načelnik Bedekovčine Darko Ban. – Ova je škola pokazala da je sposobna povlačiti značajna sredstva preko natječaja što je jako dobro. Učinkovitost provođenje nastave se povećava ovakvim investicijama u opremu i meni je to jako drago – rekao je načelnik dodajući da se nada kako će učenici srednje škole, zahvaljujući znanju i kompetencijama, ostati na zagorskim bregima i obrađivati ih.

Nakon konferencije okupljeni su razgledali traktor te nabavljenu opremu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook