VESELA OBLJETNICA: Dječji vrtić Rožica proslavio deset godina svog rada

Autor zagorje.com

Na ovom glazbenom događaju, uz domaćine iz Rožice pjevala su i djeca iz susjednih zagorskih vrtića: Pregrade, Bedekovčine, Oroslavja, Stubičkih Toplica, a bilo je i malih pjevačica iz čakovečkog vrtića „Hižica“. Kao gosti nastupili su i članovi Mažoretkinja Dubrovčan i Akrobatskog rock'n'rool kluba „Bistra“,te popularni Viktor Kolmar čiji je tata Ivica vodio program

dječji vrtić rožica.jpg

Dječji vrtić Rožica iz Velikog Trgovišća obilježilo je deset godina svojeg djelovanja. Nakon što je u vrtiću djecu zabavio Čupko svojom predstavom o putovanju, u subotu je održan mali dječji festival „Mikrofonček“. U prepunoj dvorani okupilo se mnoštvo djece i roditelja te ostalih članova obitelji, suradnika, gostiju i prijatelja vrtića Rožica.

Na ovom glazbenom događaju, uz domaćine iz Rožice pjevala su i djeca iz susjednih zagorskih vrtića: Pregrade, Bedekovčine, Oroslavja, Stubičkih Toplica, a bilo je i malih pjevačica iz čakovečkog vrtića „Hižica“. Kao gosti nastupili su i članovi Mažoretkinja Dubrovčan i Akrobatskog rock'n'rool kluba „Bistra“,te popularni Viktor Kolmar čiji je tata Ivica vodio program. Predstavila su se i djeca iz predškole, te polaznici engleske igraonice.

Na samom početku programa prisutnima se obratila ravnateljica DV Rožica Gordana Pavlinić i ukratko podsjetila na prve godine rada u malom vrtiću koji se kroz posljednjih deset godina profilirao u dječju kuću, zajednicu u kojoj se uči, igra, druži, istražuje i živi u timu, tolerantno i u međusobnom poštovanju i partnerstvu s roditeljima i suradnicima. Naglasila je da su dosadašnji uspjesi, razvoj i cjelokupna kultura vrtića za sve obvezujući te da će se i nadalje činiti sve kako bi se unaprjeđivao rad s djecom i transparentan odnos prema zajednici u kojoj vrtić djeluje.

U nastavku obilježavanja ovog, za vrtić Rožicu važnog jubileja, održat će se u srijedu, 6.2. međužupanijski stručni skup upravo na temu unaprjeđivanja kvalitete u ustanovama ranog i predškolskog odgoja, a bit će to i prilika da se razgleda izložba novinskih članaka o DV Rožica u zadnjih 10 godina, te predstavi „Šarena slovarica“ koju su osmislila i izradila najstarija djeca vrtića Rožica.