Specijalna bolnica Stubičke Toplice prva u Hrvatskoj dobila certifikat kvalitete i izvrsnosti

Autor jk/kp

Ovaj certifikat dokaz je da bolnica visokokvalitetno odrađuje svoj posao te da garantira svakom pacijentu koji dolazi iz bilo koje zemlje u svijetu da će dobiti vrhunsku kvalitetu usluge

  spec bolnica

U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice danas je uzvanicima i medijima predstavljen svjetski priznati certifikat kvalitete i izvrsnosti, koji je bolnica dobila kao priznanje za kvalitetu svoje usluge.

Riječ je o certifikatu koji izdaje njemački Themos, a garantira osiguravanje najviših standarda kvalitete pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u skladu s međunarodnom praksom.

Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama prva je u Hrvatskoj koja je dobila ovaj certifikat, na kojem se radilo gotovo dvije godine. – Postoje visoki kriteriji koje zahtijeva Themos. Od same opreme, zgrade, educiranosti osoblja… Kriterije je teško zadovoljiti, a dolazili su stručnjaci iz cijele Europe koji su procijenili koliko smo u tome uspješni. Pročešljano je sve, od čistačica, kuhinje, uprave i, naravno, fizioterapeuta, sestara i doktora – rekao je ravnatelj bolnice Davor Gredičak.

Ovaj certifikat dokaz je da bolnica visokokvalitetno odrađuje svoj posao te da garantira svakom pacijentu koji dolazi iz bilo koje zemlje u svijetu da će dobiti vrhunsku kvalitetu usluge, kakva se može dobiti samo u bolnicama koje su certificirane – dodao je Gredičak, napomenuvši kako je certifikat važeći za cijeli svijet, a vrlo je cijenjen u Zapadnoj Europi, koja je i ciljano tržište.

Ne dobivenom certifikatu čestitao je i župan Željko Kolar, istaknuvši kako je to dokaz kvalitete ne samo opreme i instrumenata u bolnici, već prije svega znanja i kvalitete osoblja. - Mi kontinuirano ulažemo u Specijalnu bolnicu, dosad je uloženo preko 50 milijuna kuna, a najavljen je jedan novi investicijski ciklus. Naime, nakon što smo nakon 20 godina dobili sudski spor oko bazena, u tijeku je projektiranje i krenut će se u izgradnju, tako da ćemo sljedeće godine kupališnu sezonu dočekati s novim bazenima. Također, kreće se s rušenjem jednog dijela objekta, gdje idemo u izgradnju novog dijela Specijalne bolnice, gdje je investicija oko 12 milijuna eura, zbog toga i računamo na 85 posto bespovratnih sredstava Europske unije. Nakon toga, a i investicije u Krapinskim Toplicama od oko 20 milijuna eura, ćemo moći reći da smo na karti zdravstvenog turizma Hrvatske broj jedan, a sad smo među tri najbolje – rekao je župan Kolar.

Predstavljanju certifikata prisustvovala je još i zamjenica župana Jasna Petek, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan te djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.