Prethodni članak
Sljedeći članak

Specijalna bolnica Stubičke Toplice prva u Hrvatskoj dobila certifikat kvalitete i izvrsnosti

Ovaj certifikat dokaz je da bolnica visokokvalitetno odrađuje svoj posao te da garantira svakom pacijentu koji dolazi iz bilo koje zemlje u svijetu da će dobiti vrhunsku kvalitetu usluge


U Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice danas je uzvanicima i medijima predstavljen svjetski priznati certifikat kvalitete i izvrsnosti, koji je bolnica dobila kao priznanje za kvalitetu svoje usluge.

Riječ je o certifikatu koji izdaje njemački Themos, a garantira osiguravanje najviših standarda kvalitete pružanja usluga fizikalne medicine i rehabilitacije u skladu s međunarodnom praksom.

Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama prva je u Hrvatskoj koja je dobila ovaj certifikat, na kojem se radilo gotovo dvije godine. – Postoje visoki kriteriji koje zahtijeva Themos. Od same opreme, zgrade, educiranosti osoblja… Kriterije je teško zadovoljiti, a dolazili su stručnjaci iz cijele Europe koji su procijenili koliko smo u tome uspješni. Pročešljano je sve, od čistačica, kuhinje, uprave i, naravno, fizioterapeuta, sestara i doktora – rekao je ravnatelj bolnice Davor Gredičak.

Ovaj certifikat dokaz je da bolnica visokokvalitetno odrađuje svoj posao te da garantira svakom pacijentu koji dolazi iz bilo koje zemlje u svijetu da će dobiti vrhunsku kvalitetu usluge, kakva se može dobiti samo u bolnicama koje su certificirane – dodao je Gredičak, napomenuvši kako je certifikat važeći za cijeli svijet, a vrlo je cijenjen u Zapadnoj Europi, koja je i ciljano tržište.

Ne dobivenom certifikatu čestitao je i župan Željko Kolar, istaknuvši kako je to dokaz kvalitete ne samo opreme i instrumenata u bolnici, već prije svega znanja i kvalitete osoblja. - Mi kontinuirano ulažemo u Specijalnu bolnicu, dosad je uloženo preko 50 milijuna kuna, a najavljen je jedan novi investicijski ciklus. Naime, nakon što smo nakon 20 godina dobili sudski spor oko bazena, u tijeku je projektiranje i krenut će se u izgradnju, tako da ćemo sljedeće godine kupališnu sezonu dočekati s novim bazenima. Također, kreće se s rušenjem jednog dijela objekta, gdje idemo u izgradnju novog dijela Specijalne bolnice, gdje je investicija oko 12 milijuna eura, zbog toga i računamo na 85 posto bespovratnih sredstava Europske unije. Nakon toga, a i investicije u Krapinskim Toplicama od oko 20 milijuna eura, ćemo moći reći da smo na karti zdravstvenog turizma Hrvatske broj jedan, a sad smo među tri najbolje – rekao je župan Kolar.

Predstavljanju certifikata prisustvovala je još i zamjenica župana Jasna Petek, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić, ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan te djelatnici Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook