Rekonstrukcija cesta u Desiniću u punom jeku

Autor mb

Investicija je vrijedna 1.100.000 kuna, od čega 850.000 sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja preko natječaja na koji se Općina Desinić javila zbog statusa potpomognutog područja

  DESINIĆ RADOVI 1.jpg

Nerazvrstana cesta Grešna Gora – Fištrići, koja povezuje tri sela, Osredek, Ivanić Košnički i Ivanić Desinićki u punom je jeku rekonstrukcije odnosno proširenja nakon čega će se makadam zamijeniti asfaltom i to u dužini 1460 metara.

Zaobilaznica

- Investicija je vrijedna 1.100.000 kuna, od čega 850.000 sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja preko natječaja na koji se Općina Desinić javila zbog statusa potpomognutog područja, 50.000 kuna dala je Krapinsko – zagorska županija, a ostatak će sufinancirati Općina Desinić. Osim što će sami mještani dobiti kvalitetnu prometnicu, ova će cesta služiti i kao zaobilaznica kada će se u centru Desinića odvijati određene aktivnosti - rekao je desinićki načelnik Zvonko Škreblin, istaknuvši da je ovo ujedno i jedna od najvećih investicija u općinskom proračunu. Izvođač radova je Niskogradnja Hren iz Donje Stubice, a asfaltiranje se očekuje ovih dana. Načelnik je istaknuo i kako su iz proračuna izdvojili oko 160.000 kuna za krpanje postojećih asfaltiranih cesta na kojima su se stvorila udubljenja.

Dobivena uporabna dozvola

U naseljima Osredek i Košnička Gora stavljeno je tako oko 200 kvadrata novog asfalta, u Ivaniću Desinićkom oko 250 kvadrata te je još oko 200 metara asfalta povučeno na makadamskoj cesti između sela Kostenje i Gaber. Isto tako dobivena je uporabna dozvola za parkiralište, nadstrešnicu i mali prostor za tržnicu na Trgu sv. Jurja koji je kompletno obnovljen i proširen, a projekt je vrijedan oko dva milijuna kuna, kojeg su sufinancirali Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva.