Prethodni članak
Sljedeći članak

Rekonstrukcija cesta u Desiniću u punom jeku

Investicija je vrijedna 1.100.000 kuna, od čega 850.000 sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja preko natječaja na koji se Općina Desinić javila zbog statusa potpomognutog područja


Nerazvrstana cesta Grešna Gora – Fištrići, koja povezuje tri sela, Osredek, Ivanić Košnički i Ivanić Desinićki u punom je jeku rekonstrukcije odnosno proširenja nakon čega će se makadam zamijeniti asfaltom i to u dužini 1460 metara.

Zaobilaznica

- Investicija je vrijedna 1.100.000 kuna, od čega 850.000 sufinancira Ministarstvo regionalnog razvoja preko natječaja na koji se Općina Desinić javila zbog statusa potpomognutog područja, 50.000 kuna dala je Krapinsko – zagorska županija, a ostatak će sufinancirati Općina Desinić. Osim što će sami mještani dobiti kvalitetnu prometnicu, ova će cesta služiti i kao zaobilaznica kada će se u centru Desinića odvijati određene aktivnosti - rekao je desinićki načelnik Zvonko Škreblin, istaknuvši da je ovo ujedno i jedna od najvećih investicija u općinskom proračunu. Izvođač radova je Niskogradnja Hren iz Donje Stubice, a asfaltiranje se očekuje ovih dana. Načelnik je istaknuo i kako su iz proračuna izdvojili oko 160.000 kuna za krpanje postojećih asfaltiranih cesta na kojima su se stvorila udubljenja.

Dobivena uporabna dozvola

U naseljima Osredek i Košnička Gora stavljeno je tako oko 200 kvadrata novog asfalta, u Ivaniću Desinićkom oko 250 kvadrata te je još oko 200 metara asfalta povučeno na makadamskoj cesti između sela Kostenje i Gaber. Isto tako dobivena je uporabna dozvola za parkiralište, nadstrešnicu i mali prostor za tržnicu na Trgu sv. Jurja koji je kompletno obnovljen i proširen, a projekt je vrijedan oko dva milijuna kuna, kojeg su sufinancirali Ministarstvo regionalnog razvoja i Ministarstva graditeljstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook