Punikve: Vratite nam naš društveni dom!

Autor

Mještani Punikvi nedaleko od Ivanca okupili su se na prosvjednom skupu kako bi riješili dileme vezane uz vlasništvo njih

p_341897punikve-ivanec.jpg
Mještani Punikvi nedaleko od Ivanca okupili su se na prosvjednom skupu kako bi riješili dileme vezane uz vlasništvo njihova društvenog doma. Inicijativni odbor mještana pronašao je dokumente s početka 90-ih godina iz kojih su saznali da društveni dom, koji su oni sagradili samodoprinosom i vlastitim radom, gruntovno nije u njihovu vlasništvu, a ni u vlasništvu Grada Ivanca.

Navodno je prizemlje društvenog doma bez naknade i odluke Vijeća Mjesnog odbora preneseno u vlasništvo tvrtke IMA Ravna Gora, koja je zatim poslovne prostore prodala manjim privatnim tvrtkama. IMA Ravna Gora danas više ne postoji, a u prizemlju društvenog doma još posluju privatnici koji su od nje kupili poslovne prostore.

Ovu su informaciju građani doznali prije nekoliko dana i odmah su se samoorganizirali te na prosvjednom skupu odlučili svu dokumentaciju proslijediti Državnom odvjetništvu kako bi se uvtrdilo ima li nepravilnosti u dodjeli i kasnijoj prodaji poslovnih prostora društvenog doma. Ako se njihove sumnje pokažu točnima, zahtijevaju i odgovornost onih koji su to organizirali.

- Odvjetnici koji su pregledali pronađene papire tvrde da ima elemenata za pokretanje postupka kojim bi se poništila prodaja - rekao je Dragutin Varga, predsjednik sindikata Itasa kojeg su mještani pozvali na prosvjedni skup. Mještani smatraju da društveni dom mora i dalje mora biti namijenjen za svadbene svečanosti i druge društvene aktivnosti mještana.

Izvor: Jutarnji list