PREMIJER NA FESTIVALU KAJKAVSKIH POPEVKI: Ovo je sjajna manifestacija koja čuva i njeguje kulturnu baštinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je posjetio Krapinu, razgledao Zagorski gospodarski zbor te ostao na retrospektivnoj večeri Festivala kajkavskih popevki

  IMG_4183.JPG

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u službenom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. Premijer je sa županom Željkom Kolarom i suradnicima obišao 25. Zagorski gospodarski zbor u Krapini te prošetao gradom kako bi razgledao dodatne sadržaje koje Krapina nudi u slopu 52. Tjedna kajkavske kulture.

Potom je predsjednik Vlade u pratnjih čelnih ljudi Krapinsko – zagorske županije, Grada i vrha zagorskog HDZ – a stigao ispred krapinske Festivalske dvorane, gdje se kratko obratio medijima, koji nisu imali mogućnost premijeru postavljati pitanja.

- Tjedan kajkavske kulture je važna manifestacija za Krapinsko – zagorsku županiju i čitavu Hrvatsku. Ova sjajna manifestacija čuva i njeguje kulturnu baštinu i čast mi je da joj mogu prisustvovati, kao i Festivalu kajkavske popevke koji je važan dio tradicije – izjavio je premijer Plenković, uz čestitke organizatorima manifestacije. Nakon obraćanja medijima, Plenković se pridružio uzvanicima u Festivalskoj dvorani, gdje prati 52. Festival kajkavskih popevki odnosno retrospektivni koncert 'Popevke zanavek'.

Za sutra je u Krapinu najavljen dolazak predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.