Prethodni članak
Sljedeći članak

PREMIJER NA FESTIVALU KAJKAVSKIH POPEVKI: Ovo je sjajna manifestacija koja čuva i njeguje kulturnu baštinu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je posjetio Krapinu, razgledao Zagorski gospodarski zbor te ostao na retrospektivnoj večeri Festivala kajkavskih popevki


Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković danas je u službenom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji. Premijer je sa županom Željkom Kolarom i suradnicima obišao 25. Zagorski gospodarski zbor u Krapini te prošetao gradom kako bi razgledao dodatne sadržaje koje Krapina nudi u slopu 52. Tjedna kajkavske kulture.

Potom je predsjednik Vlade u pratnjih čelnih ljudi Krapinsko – zagorske županije, Grada i vrha zagorskog HDZ – a stigao ispred krapinske Festivalske dvorane, gdje se kratko obratio medijima, koji nisu imali mogućnost premijeru postavljati pitanja.

- Tjedan kajkavske kulture je važna manifestacija za Krapinsko – zagorsku županiju i čitavu Hrvatsku. Ova sjajna manifestacija čuva i njeguje kulturnu baštinu i čast mi je da joj mogu prisustvovati, kao i Festivalu kajkavske popevke koji je važan dio tradicije – izjavio je premijer Plenković, uz čestitke organizatorima manifestacije. Nakon obraćanja medijima, Plenković se pridružio uzvanicima u Festivalskoj dvorani, gdje prati 52. Festival kajkavskih popevki odnosno retrospektivni koncert 'Popevke zanavek'.

Za sutra je u Krapinu najavljen dolazak predsjednice Kolinde Grabar - Kitarović i ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook