Poticanje na bavljenje turističkom djelatnošću

Autor sp

Grad Krapina će u ovoj godini dodjeljivati potpore male vrijednosti za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu ili preuređenje smještajnih objekata te opremanje smještajnih objekata

-

Gradonačelnik Grada Krapine objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora sukladno "Programu poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta na području Grada Krapine u 2017. godini". Rok za podnošenje zahtjeva je 14. rujna do 12 sati. Svrha je poticanje na bavljenje turističkom djelatnošću u cilju povećanja broja smještajnih kapaciteta radi stvaranja preduvjeta za kontinuirani razvoj turizma na području Grada Krapine.

- Grad će u ovoj godini dodjeljivati potpore male vrijednosti za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu ili preuređenje smještajnih objekata te opremanje smještajnih objekata u cilju privođenja namjeni sukladno zakonskim propisima o pružanju usluga smještaja. Prilikom dodjele potpora uzimaju se u obzir samo prihvatljivi troškovi nastali u 2017. godini zaključno do kraja provedbe projekta, koji su nužni za provedbu projekta odnosno koji su nužni da se objekt privede namjeni sukladno zakonskim propisima o pružanju usluga smještaja. Sredstva potpore neće se dodjeljivati za aktivnosti pripreme projektne dokumentacije i troškovnika – obavještava Grad Krapina.

Podnositelji zahtjeva mogu biti pravne ili fizičke osobe koje pružaju ili namjeravaju pružati uslugu smještaja na području Grada Krapine. Maksimalan iznos potpore po korisniku je 50% prihvatljivih troškova projekta, ali najviše 30 tisuća kuna. Obrazac s pripadajućim prilozima može se preuzeti u prostorijama Grada Krapine ili na službenoj web stranici Grada.