Prethodni članak
Sljedeći članak

Poticanje na bavljenje turističkom djelatnošću

Grad Krapina će u ovoj godini dodjeljivati potpore male vrijednosti za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu ili preuređenje smještajnih objekata te opremanje smještajnih objekata


Gradonačelnik Grada Krapine objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu potpora sukladno "Programu poticanja ulaganja u povećanje smještajnih kapaciteta na području Grada Krapine u 2017. godini". Rok za podnošenje zahtjeva je 14. rujna do 12 sati. Svrha je poticanje na bavljenje turističkom djelatnošću u cilju povećanja broja smještajnih kapaciteta radi stvaranja preduvjeta za kontinuirani razvoj turizma na području Grada Krapine.

- Grad će u ovoj godini dodjeljivati potpore male vrijednosti za izgradnju, rekonstrukciju, obnovu ili preuređenje smještajnih objekata te opremanje smještajnih objekata u cilju privođenja namjeni sukladno zakonskim propisima o pružanju usluga smještaja. Prilikom dodjele potpora uzimaju se u obzir samo prihvatljivi troškovi nastali u 2017. godini zaključno do kraja provedbe projekta, koji su nužni za provedbu projekta odnosno koji su nužni da se objekt privede namjeni sukladno zakonskim propisima o pružanju usluga smještaja. Sredstva potpore neće se dodjeljivati za aktivnosti pripreme projektne dokumentacije i troškovnika – obavještava Grad Krapina.

Podnositelji zahtjeva mogu biti pravne ili fizičke osobe koje pružaju ili namjeravaju pružati uslugu smještaja na području Grada Krapine. Maksimalan iznos potpore po korisniku je 50% prihvatljivih troškova projekta, ali najviše 30 tisuća kuna. Obrazac s pripadajućim prilozima može se preuzeti u prostorijama Grada Krapine ili na službenoj web stranici Grada.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook