[POLICIJSKA AKCIJA] Do 15. prosinca pojačana kontrola vozača pod utjecajem alkohola i droge

Autor zagorje.com
dreger policija

U razdoblju do 15. prosinca na području Policijske uprave Krapinsko-zagorske policijski službenici će kroz redovnu službu provoditi aktivnosti operativne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“.

Alkohol je u 11 mjeseci 2019. godine bio prisutan kod 175 sudionika prometnih nesreća, dok je u prometnim nesrećama sudjelovalo je 1337 sudionika, droga kao uzrok prometnih nesreća nije zabilježena.

Tijekom 2019 godine, odnosno od 1. siječnja do 9. prosinca 2019. godine na području Policijske uprave krapinske-zagorske dogodilo se 659 prometnih nesreća, 437 s materijalnom štetom, 217 s ozlijeđenim osobama u kojima su 282 osobe ozlijeđene i pet prometnih nesreća u kojima je pet osoba smrtno stradalo.         
Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, dok će se posebna pozornost posvetiti sankcioniranju vozača recidivista.