Prethodni članak
Sljedeći članak

[POLICIJSKA AKCIJA] Do 15. prosinca pojačana kontrola vozača pod utjecajem alkohola i droge


U razdoblju do 15. prosinca na području Policijske uprave Krapinsko-zagorske policijski službenici će kroz redovnu službu provoditi aktivnosti operativne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“.

Alkohol je u 11 mjeseci 2019. godine bio prisutan kod 175 sudionika prometnih nesreća, dok je u prometnim nesrećama sudjelovalo je 1337 sudionika, droga kao uzrok prometnih nesreća nije zabilježena.

Tijekom 2019 godine, odnosno od 1. siječnja do 9. prosinca 2019. godine na području Policijske uprave krapinske-zagorske dogodilo se 659 prometnih nesreća, 437 s materijalnom štetom, 217 s ozlijeđenim osobama u kojima su 282 osobe ozlijeđene i pet prometnih nesreća u kojima je pet osoba smrtno stradalo.         
Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2019. godinu, a sukladno navedenom terminu provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga te suzbijanja grubog kršenja prometne discipline, dok će se posebna pozornost posvetiti sankcioniranju vozača recidivista.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook