[PLENKOVIĆ U VELIKOM TRGOVIŠĆU] 'Kako vrijeme odmiče, tako se veličina Tuđmanovog djela čini sve većom'

Autor mš/ip

Kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ – a i predsjednik stranke Andrej Plenković položili su vijence i zapalili svijeće povodom 97. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika

svi stoje ispred biste hdz.jpg

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem posjetilo je danas Veliko Trgovišće, gdje je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana, u povodu 97. obljetnice njegovog rođenja.

U društvu Andreja Plenkovića bili su i predsjednik ŽO HDZ – a Krapinsko – zagorske županije Žarko Tušek, brojni HDZ – ovi čelnici općina i gradova te vijećnici, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, Miroslav Tuđman, Vladimir Šeks te kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament.

- Danas smo ovdje svi zajedno kako bismo se još jednom prisjetili rođenja prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ – a dr. Franje Tuđmana. Ovo je godina u kojoj ne samo da je danas 97. godina njegovog rođenja, nego je to godina u kojoj je 20. obljetnica njegove smrti i 30 godina od osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, najveće i najsnažnije hrvatske političke stranke, koja je zahvaljujući Tuđmanovom vodstvu predvodila Hrvatsku prema slobodi i samostalnoj neovisnoj međunarodno priznatoj državi, i prema jačanju demokracije, tržišnog gospodarstva, i u konačnici trasiranju puta u Europsku uniju i u Sjevernoatlantski savez. Upravo zahvaljujući njegovoj politici, vodstvu i vizionarskom pogledu u budućnost, stvorena je moderna i slobodna hrvatska država. Kako vrijeme odmiče, tako se veličina njegovog djela i načina na koji je državničkom mudrošću rješavao probleme toga vremena čini sve većom i respekt koji postoji prema njemu je sve jasniji i rašireniji – istaknuo je Plenković, koji se ovom prilikom kratko osvrnuo i na izbore za EU parlament, ističući njihovu važnost.