Prethodni članak
Sljedeći članak

[PLENKOVIĆ U VELIKOM TRGOVIŠĆU] 'Kako vrijeme odmiče, tako se veličina Tuđmanovog djela čini sve većom'

Kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana, izaslanstvo HDZ – a i predsjednik stranke Andrej Plenković položili su vijence i zapalili svijeće povodom 97. obljetnice rođenja prvog hrvatskog predsjednika


Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice predvođeno predsjednikom stranke Andrejem Plenkovićem posjetilo je danas Veliko Trgovišće, gdje je položilo vijenac i zapalilo svijeće kod rodne kuće dr. Franje Tuđmana, u povodu 97. obljetnice njegovog rođenja.

U društvu Andreja Plenkovića bili su i predsjednik ŽO HDZ – a Krapinsko – zagorske županije Žarko Tušek, brojni HDZ – ovi čelnici općina i gradova te vijećnici, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, Miroslav Tuđman, Vladimir Šeks te kandidati Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament.

- Danas smo ovdje svi zajedno kako bismo se još jednom prisjetili rođenja prvoga hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ – a dr. Franje Tuđmana. Ovo je godina u kojoj ne samo da je danas 97. godina njegovog rođenja, nego je to godina u kojoj je 20. obljetnica njegove smrti i 30 godina od osnivanja Hrvatske demokratske zajednice, najveće i najsnažnije hrvatske političke stranke, koja je zahvaljujući Tuđmanovom vodstvu predvodila Hrvatsku prema slobodi i samostalnoj neovisnoj međunarodno priznatoj državi, i prema jačanju demokracije, tržišnog gospodarstva, i u konačnici trasiranju puta u Europsku uniju i u Sjevernoatlantski savez. Upravo zahvaljujući njegovoj politici, vodstvu i vizionarskom pogledu u budućnost, stvorena je moderna i slobodna hrvatska država. Kako vrijeme odmiče, tako se veličina njegovog djela i načina na koji je državničkom mudrošću rješavao probleme toga vremena čini sve većom i respekt koji postoji prema njemu je sve jasniji i rašireniji – istaknuo je Plenković, koji se ovom prilikom kratko osvrnuo i na izbore za EU parlament, ističući njihovu važnost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook