Krenuli radovi na sanaciji klizišta Štrekica

Autor mb

Izabran je najpovoljniji ponuđač, tvrtka Antoma iz Zlatara koja je za izvođenje radova ponudila cijenu od 375.187 kuna

  štrekica.jpg

Ovog su ponedjeljka započeli radovi na sanaciji klizišta Štrekica u Starom Golubovcu. - To se klizište nalazi nerazvrstanoj cesti koja povezuje Općinu Lobor i Općinu Novi Golubovec. Klizište ugrožava promet, kuću i vinograd. Budući da se radi o naselju ispod Ivanščice, dakle o brdovitom dijelu općine te je cesta važna za normalan život i opstanak stanovništva.

Radove izvodi tvrtka Antoma d.o.o. iz Zlatara, a vrijednost radova iznosi 375.187,50 kn. Sredstva za projekat osigurana su preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i proračuna Općine Lobor. Poslove stručnog nadzora nad izvođenjem radova vrši JAM-ING d.o.o. iz Zlatara – rekla je loborska načelnica Ljubica Jembrih. U prostorijama Općine Lobor potpisan je i ugovor s izvođačem radova tvrtkom Antoma iz Zlatara, kao je bila ujedno i najpovoljniji izvođač.

Ovo klizište na Štrekici pojavilo se prije nekoliko godinama i pokušavalo se držati koliko toliko sigurnim za prometovanje, no bilo je potrebno neko adekvatno i konačno trajno rješenje kako bi se zaustavilo klizanje tla. U planu je izgradnja potpornog zida, drenaža, nasipavanje i popravak asfalta.