Prethodni članak
Sljedeći članak

Krenuli radovi na sanaciji klizišta Štrekica

Izabran je najpovoljniji ponuđač, tvrtka Antoma iz Zlatara koja je za izvođenje radova ponudila cijenu od 375.187 kuna

  • štrekica.jpg
  • Potpisivanje ugovora s izvođačima radova

    Potpisivanje ugovora s izvođačima radova

  • štrekica 2.jpg
  • štrekica.jpg
  • Potpisivanje ugovora s izvođačima radova
  • štrekica 2.jpg

Ovog su ponedjeljka započeli radovi na sanaciji klizišta Štrekica u Starom Golubovcu. - To se klizište nalazi nerazvrstanoj cesti koja povezuje Općinu Lobor i Općinu Novi Golubovec. Klizište ugrožava promet, kuću i vinograd. Budući da se radi o naselju ispod Ivanščice, dakle o brdovitom dijelu općine te je cesta važna za normalan život i opstanak stanovništva.

Radove izvodi tvrtka Antoma d.o.o. iz Zlatara, a vrijednost radova iznosi 375.187,50 kn. Sredstva za projekat osigurana su preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i proračuna Općine Lobor. Poslove stručnog nadzora nad izvođenjem radova vrši JAM-ING d.o.o. iz Zlatara – rekla je loborska načelnica Ljubica Jembrih. U prostorijama Općine Lobor potpisan je i ugovor s izvođačem radova tvrtkom Antoma iz Zlatara, kao je bila ujedno i najpovoljniji izvođač.

Ovo klizište na Štrekici pojavilo se prije nekoliko godinama i pokušavalo se držati koliko toliko sigurnim za prometovanje, no bilo je potrebno neko adekvatno i konačno trajno rješenje kako bi se zaustavilo klizanje tla. U planu je izgradnja potpornog zida, drenaža, nasipavanje i popravak asfalta.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook