KRAPINA - Deveta tradicionalna izložba pisanica

Autor

U organizaciji Galerije grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta u otvorena je deveta izložba pisanica. Riječ je o trad

pisanica_bistrica.jpg
U organizaciji Galerije grada Krapine i Pučkog otvorenog učilišta u otvorena je deveta izložba pisanica. Riječ je o tradicionalnoj uskršnjoj likovnoj manifestaciji koja ove godine prezentira radove učenika iz 17 centralnih i 14 područnih osnovnih škola s područja Krapinsko - zagorske županije.


U prezentiranju ovog specifičnog i uvijek originalnog likovnog izričaja sudjeluju i polaznici dječjih vrtića Gustav Krklec Krapina i Zipkica iz Zaboka te Strukovnog umjetničkog učilišta Zabok. Svojim radovima izložbu, koja će po broju izložaka do sada biti najveća, obogatili su i članovi Sekcije rukotvorina KUD-a Lavoslav Vukelić Sveti Križ Začretje, Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama te korisnici Doma umirovljenika Sveti Nikola Krapina.

Posjetitelji će na izložbi pisanica, koja u Galeriji grada ostaje otvorena do 27. travnja, moći vidjeti i radove dvadesetak likovnih umjetnika iz Siska, Karlovca, Varaždina i Zagreba, a s nekoliko radova predstavit će se Krapinčani, koji se oslikavanjem pisanica bave kao hobijem. Na otvorenju izložbe pisanica, prigodni program izvest će članice Folklorne skupine Viline iz Krapine.