Evo kakvo će vrijeme biti za produženi vikend

Autor zagorje.com

Prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu za produženi vikend koji je pred nama

vrijeme jesen (10).jpg

Iako nam je kraj rujna i početak listopada donio hladne noći pa je ponegdje bilo i mraza, dani su u skoro cijelom listopadu ipak i dalje ugodni uz dosta sunčanog vremena i primjerenu temperaturu zraka ili čak iznad prosjeka za sredinu i drugu polovicu listopada… Pravo ljeto je gotovo, ali nas još uvijek prati onaj drugi tip ljeta, tzv. bablje ljeto. Uglavnom suhi dani s dužim sunčanim razdobljima i ugodne temperature, u nekim danima i preko 20 Celzijevih stupnjeva. Zadnjih nekoliko dana bilo je nešto kiše. Čini se da i s ulaskom u studeni nema značajnije promjene pa će temperatura i u ovom tjednu mjestimice dogurati do 20 stupnjeva. S ponedjeljka na utorak ide jedan kišni val, a malo kiše možda bude i krajem četvrtka ili oko petka. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U četvrtak, na Sesvete prijepodne suho i djelomično sunčano, a zatim naoblačenje pa će poslijepodne i navečer biti mjestimične kiše. Vjetar većinom slab jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 21°C.

U petak će biti pretežno oblačno, mjestimično će biti kiše, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar slab južnih i istočnih smjerova. Jutarnja temperatura od 10 do 13°C, a najviša dnevna od 15 do 19°C.

Prema prvim pokazateljima u subotu i nedjelju bi trebalo biti uglavnom suho uz povremeno više oblaka, ali i sunčana razdoblja. Ujutro je mjestimice moguća magla. U svakom slučaju još nema nikakvih značajnijih zahlađenja ni niskih temperatura, mraza, leda i sl. Vjerojatno ćemo tako ugodno i relativno toplo početi i sljedeći tjedan.