Prethodni članak
Sljedeći članak

Evo kakvo će vrijeme biti za produženi vikend

Prognostičar Kristijan Božarov donosi vremensku prognozu za produženi vikend koji je pred nama


Iako nam je kraj rujna i početak listopada donio hladne noći pa je ponegdje bilo i mraza, dani su u skoro cijelom listopadu ipak i dalje ugodni uz dosta sunčanog vremena i primjerenu temperaturu zraka ili čak iznad prosjeka za sredinu i drugu polovicu listopada… Pravo ljeto je gotovo, ali nas još uvijek prati onaj drugi tip ljeta, tzv. bablje ljeto. Uglavnom suhi dani s dužim sunčanim razdobljima i ugodne temperature, u nekim danima i preko 20 Celzijevih stupnjeva. Zadnjih nekoliko dana bilo je nešto kiše. Čini se da i s ulaskom u studeni nema značajnije promjene pa će temperatura i u ovom tjednu mjestimice dogurati do 20 stupnjeva. S ponedjeljka na utorak ide jedan kišni val, a malo kiše možda bude i krajem četvrtka ili oko petka. Opširnije o prognozi za sljedećih sedam dana u nastavku.

U četvrtak, na Sesvete prijepodne suho i djelomično sunčano, a zatim naoblačenje pa će poslijepodne i navečer biti mjestimične kiše. Vjetar većinom slab jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 21°C.

U petak će biti pretežno oblačno, mjestimično će biti kiše, osobito u drugom dijelu dana. Vjetar slab južnih i istočnih smjerova. Jutarnja temperatura od 10 do 13°C, a najviša dnevna od 15 do 19°C.

Prema prvim pokazateljima u subotu i nedjelju bi trebalo biti uglavnom suho uz povremeno više oblaka, ali i sunčana razdoblja. Ujutro je mjestimice moguća magla. U svakom slučaju još nema nikakvih značajnijih zahlađenja ni niskih temperatura, mraza, leda i sl. Vjerojatno ćemo tako ugodno i relativno toplo početi i sljedeći tjedan.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook