5000 diploma prijatelja šuma Krapinsko-zagorske županije

Autor

Na prijedlog Republike Hrvatske, 2011. godinu Ujedinjeni narodi (UN) proglasili su Međunarodnom godinom šuma (Internatio

suma1 (768 x 576).jpg

Na prijedlog Republike Hrvatske, 2011. godinu Ujedinjeni narodi (UN) proglasili su Međunarodnom godinom šuma (International Year of Forests).Kao prva u Hrvatskoj, Krapinsko-zagorska će županija sutra obilježiti početak godine posvećenoj zaštiti i promicanju šuma.

U sklopu projekta 5000 diploma prijatelja šuma u Krapinsko-zagorskoj županiji u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini učenici će putem multimedijalnog CD-a sudjelovati u edukativnom kvizu kojem će tijekom cijele 2011. godine pristupiti učenici svih zagorskih osnovnih škola. Po uspješnom završetku kviza učenici će moći isprintati i vlastitu diplomu te na taj način ostvariti i pisani trag, simbolično priznanje njihovom shvaćanju i svijesti o nužnosti očuvanja zdravog i održivog okoliša.

Pružajući podršku UN-ovom projektu edukacije mladih čuvara prirode, župan krapinsko-zagorski, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, prvi će pristupiti kvizu, a nakon čega će mu se pridružiti učenici, novinari i ostali zainteresirani za demonstraciju svojih znanja o očuvanju šuma i okoliša.

Medijima će se, uz župana, obratiti i resorna zamjenica župana, Sonja Borovčak, te koordinatori projekta, u ime UN-a, Prof.dr.sc. Ivan Martinić, a u ime KZŽ, mr.sc. Luka Čuljak.