Prethodni članak
Sljedeći članak

5000 diploma prijatelja šuma Krapinsko-zagorske županije

Na prijedlog Republike Hrvatske, 2011. godinu Ujedinjeni narodi (UN) proglasili su Međunarodnom godinom šuma (Internatio


Na prijedlog Republike Hrvatske, 2011. godinu Ujedinjeni narodi (UN) proglasili su Međunarodnom godinom šuma (International Year of Forests).Kao prva u Hrvatskoj, Krapinsko-zagorska će županija sutra obilježiti početak godine posvećenoj zaštiti i promicanju šuma.

U sklopu projekta 5000 diploma prijatelja šuma u Krapinsko-zagorskoj županiji u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini učenici će putem multimedijalnog CD-a sudjelovati u edukativnom kvizu kojem će tijekom cijele 2011. godine pristupiti učenici svih zagorskih osnovnih škola. Po uspješnom završetku kviza učenici će moći isprintati i vlastitu diplomu te na taj način ostvariti i pisani trag, simbolično priznanje njihovom shvaćanju i svijesti o nužnosti očuvanja zdravog i održivog okoliša.

Pružajući podršku UN-ovom projektu edukacije mladih čuvara prirode, župan krapinsko-zagorski, mr.sc. Siniša Hajdaš Dončić, prvi će pristupiti kvizu, a nakon čega će mu se pridružiti učenici, novinari i ostali zainteresirani za demonstraciju svojih znanja o očuvanju šuma i okoliša.

Medijima će se, uz župana, obratiti i resorna zamjenica župana, Sonja Borovčak, te koordinatori projekta, u ime UN-a, Prof.dr.sc. Ivan Martinić, a u ime KZŽ, mr.sc. Luka Čuljak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook