Šalecu pobjeda na posljednjem juniorskom turniru

Oroslavski tenisač Ivan Šalec odigrao je svoj posljednji juniorski turnir na Otvorenom prvenstvu Oroslavja za tenisačice

presecki-tenis.jpg

Oroslavski tenisač Ivan Šalec odigrao je svoj posljednji juniorski turnir na Otvorenom prvenstvu Oroslavja za tenisačice i tenisače do 18 godina, prije prelaska u seniorsku konkurenciju.

Šalec je u ulozi drugog nositelja sigurno stigao do polufinala gdje je bio bolji od trećeg nositelja Alena Halužana (Viktorija) 6:3, 6:2, koji nikako nije pronalazio odgovor na jake Ivanove udarce. U finalu ga je čekao prvi nositelj Bojan Kovač (Viktorija) koji je u neizvjesnom meču u polufinalu pobijedio Igora Ogrizeka (Daruvar) i koji iza sebe ima također nekoliko pobjeda i finala u Oroslavju. U dvoboju dva udarača, uz podršku navijača, u odličnom meču, boljim se pokazao Šalec i sa dva puta 6:3 odnio pobjedu na turniru te se titulom oprostio od juniorske karijere.


U razgovoru s tatom Emilom, trenerom Marinkom Banožićem i samim Ivanom Šalecom doznali smo kakve planove naš mladi tenisač ima u seniorskoj konkurenciji. Ivan će najprije u siječnju na operaciju devijacije septuma, pa će pauzirati mjesec dana.

Sa završetkom škole kreće se s profesionalnim pristupom treninzima dva puta dnevno i time stizanje nekih od tenisača iz generacije koji takav režim treninga imaju još od završetka osnovne škole.

- Zadovoljan sam postignutim rezultatima u juniorskoj konkurenciji. Sad idemo dalje. Pokušat ću igrati na turnirima nižeg profesionalnog ranga, satelite i futures koji se igraju u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Najprije bih volio proći kvalifikacije i osvojiti jedan ATP bod - rekao nam je Ivan, koji će kao najveći juniorski uspjeh istaknuti prošlogodišnje polufinale Prvenstva Hrvatske do 18 godina uz brojne osvojene turnire.


I u konkurenciji tenisačica gledali smo zanimljive mečeve. Najprije je četvrta nositeljica Petra Santini (Viktorija) bila uvjerljiva protiv prve nositeljice Sanje Gomerčić (Maksimir Alpe Jadran) 6:1, 6:0, da bi se u još jedno finale plasirala i druga nositeljica Tea Faber (Podsused) pobijedivši treću nositeljicu Ivanu Tomaić (Maksimir Alpe Jadran) 6:4, 7:6(4). Dobru formu Petra Santini potvrdila je i pobjedom u finalu protiv Tee Faber 7:5, 6:0. U konkurenciji tenisačica nastupile su i dvije domaće igračice, ali su obje zapele već u prvom kolu. Ana Marija Vuga je poražena od Margarete Gabrek 2:6, 3:6, dok je Kristina Kunštek izgubila od Sare Anić 1:6, 0:6.


Nagrade za Fair play dobili su Alen Halužan i Sanja Gomerčić koji su godinama dolazili na turnire u Oroslavje, a ovo im je izlazna godina kao i našem Ivanu Šalecu. Slijedeći turnir, ponovno do 18 godina na rasporedu je od 7. do 9. siječnja.


Rezultati: Tenisači polufinale: Bojan Kovač (Viktorija Zagreb)-Igor Ogrizek (Daruvar) 4:6, 7:5, 6:2, Ivan Šalec (Oroslavje)-Alen Halužan(Viktorija) 6:3, 6:2. Finale: Šalec-Kovač 6:3, 6:3.


Tenisačice polufinale: Petra Santini (Viktorija)-Sanja Gomerčić (Maksimir Alpe Jadran Zagreb) 6:1, 6:0, Tea Faber (Podsused)-Ivana Tomaić (Maksimir Alpe Jadran) 6:4, 7:6(4). Finale: Santini-Faber 7:5, 6:0.