Prethodni članak
Sljedeći članak

ZATOČENI U SNIJEGU: Stotinjak osnovnoškolaca zapelo na Sljemenu!

Učenici su se prema planu danas trebali vratiti iz škole u prirodi. Sljemenska cesta zatvorena je i čeka se da prođe ralica. Djeca su uplakana, a roditelji zabrinuti.


Foto: Dnevnik.hr

Stotinjak učenika 3. razreda OŠ Retkovec ostalo je odsječeno na Sljemenu zbog snijega koji je zatrpao sljemensku cestu.

Oni su se danas trebali vratiti iz škole u prirodi, no cesta zbog prevelikog snijega nije prometna.

'Čula sam se sa svojim djetetom, djeca su uplašena i plaču', rekla je jedna od majki, dodavši kako organizatori zavlače djecu oko odlaska svojim domovima.

'Djeci svakih pola sata jave da će ralica doći svaki čas i da će krenuti, pa vuku kofere, da bi se ponovo vratili u dom i tako nekoliko puta', dodala je. Napominje kako je telefonski signal slab te da je komunikacija s đacima i učiteljicom stoga otežana.

U međuvremenu su prema Sljemenu krenule četiri ralice, no niti sama služba nije sigurna hoće li se ralice uspješno probiti do vrha.

Dnevnik.hr. doznaje od jednog od roditelja kako ih je učiteljica obavijestila da će djeca ipak prenoćiti u domu te sutra nakon doručka krenuti natrag.

Ralica prema nekim navodima operira samo do Snježne kraljice, apartmanske kuće na Sljemenu, ali ne i do Crvenog križa, doma u kojem su odsjeli učenici.

HAK navodi da je sljemenska cesta i dalje u potpunosti zatvorena za sav promet.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook