Prethodni članak
Sljedeći članak

Zaposlit će se 50 žena koje će skrbiti o 250 korisnika

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina u Karlovcu je dodijeljen ugovor za program zapošljavanja žena „Zaželi“, čija je ukupna vrijednost 9,9 milijuna kuna

  • ck projekt

    foto: facebook


U Kongresnoj dvorani Aquatike – slatkovodnog akvarija u Karlovcu, u srijedu 30. svibnja ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić dodijelio je novih 37 ugovora vrijednih oko 127 milijuna kuna za provedbu programa zapošljavanja žena „Zaželi“.

Gradskom društvu Crvenog križa Krapina svečano je uručen ugovor za projekt Žene za Zagorje prijavljen na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena“ Ministarstva rada i mirovinskoga sustava koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.992.215,16 kuna, za što će se dodijeliti bespovratna sredstva u stopostotnom intenzitetu potpore. Projekt će trajati 30 mjeseci i provodit će se na području 13 jedinica lokalne samouprave, odnosno na području Gradskih društava Crvenog križa Krapina, Pregrada i Klanjec. 

foto: facebook

Ugovor je potpisao ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović, a potpisivanju je također prisustvovao i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.  Uz ministra Pavića na svečanosti dodjele bili su ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, državna tajnica Katarina Ivanković Knežević i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Partneri GDCK Krapina na projektu su osim Gradskih društava Crvenog križa Pregrada i Klanjec te Udruge invalida rada Krapina, i jedinice lokalne samouprave s područja provedbe, odnosno Grad Krapina, Grad Pregrada, Grad Klanjec, Općina Petrovsko, Općina Radoboj, Općina Đurmanec, Općina Jesenje, Općina Hum na Sutli, Općina Desinić, Općina Tuhelj, Općina Kraljevec na Sutli, Općina Kumrovec, Općina Zagorska Sela, kao i obavezni partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Centar za socijalnu skrb Krapina i Centar za socijalnu skrb Zabok, što čini ukupno 19 projektnih partnera. 

U sklopu projekta će biti zaposleno 50 nezaposlenih žena koje će pružati potporu i podršku za 250 krajnjih korisnika u nepovoljnom položaju. Cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika.

Aktivnosti će biti zapošljavanje žena iz ciljanih skupina u svrhu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, te obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook