Prethodni članak
Sljedeći članak

Započeo mjesec grada Zaboka

Svibanj je mjesec Grada Zaboka, a 22. se obilježava Dan Grada i Župe. U organizaciji Gradskog Odbora za kulturu tijekom


Svibanj je mjesec Grada Zaboka, a 22. se obilježava Dan Grada i Župe. U organizaciji Gradskog Odbora za kulturu tijekom cijelog mjeseca odvijat će se bogat kulturno-umjetnički, sportski i zabavni program, namijenjen svim Zabočanima i prijateljima Zaboka.


Kao i svake godine, u programu sudjeluju sva zabočka kulturno-umjetnička i sportska društva, te udruge i institucije. Ovogodišnje Svibanjske svečanosti u Zaboku započinju u ponedjeljak sa «Igrama djece svijeta», u organizaciji Društva Naša djeca Zabok. Program će biti bogat različitim igraonicama i radionicama za djecu, likovnim izložbama, javnim tribinama, koncertima te sportskim događanjima, a odvijat će se u svim gradskim prostorima i na trgovima.

Središnji događaj je Dan Grada i Župe, koji se obilježava 22. svibnja na blagdan Svete Jelene Križarice. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se održati 20. svibnja u zabočkoj Osnovnoj školi «Ksaver Šandor Gjalski», dodijelit će se plakete i povelje Grada Zaboka zaslužnim pojedincima i institucijama. Svečanosti završavaju 31. svibnja Integriranim danom učenika uz Svjetski dan sporta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook