Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski lovci potpisali ugovore o zakupu otvorenih lovišta

S predsjednicima 27 lovačkih društava danas je župan Željko Kolar u Krapini potpisao ugovore o zakupu zajedničkih otvorenih lovišta na području KZŽ za razdoblje od 2016. do 2026. godine


Visina zakupnine u ovom desetogodišnjem razdoblju ostaje ista kao i dosad. – Odgovorno ste i savjesno upravljali lovištima u proteklih 10 godina, pa bi bilo nepravedno da vam dižemo cijenu zakupnine. Suradnja je izuzetno dobra i vjerujem da će i naredni desetogodišnji period koji je pred vama biti uspješan – poručio je župan Kolar okupljenim predstavnicima lovačkih društava.

Stari ugovori sa lovozakupnicima vrijedili od 01. travnja 2006. do 31. ožujka 2016. godine te da je zbog daljnjeg ulaganja u lovišta, objekte i gospodarstvo, donesena odluka o produljenju ugovora sa lovozakupnicima za  razdoblje od 01. travnja 2016. do 31. ožujka 2026. godine.

Ukupna površina svih zajedničkih otvorenih lovišta u KZŽ iznosi 119.960 ha, a lovištima koja su predmet ugovora 107.229 ha. Ukupni iznos lovozakupnine od 27 lovozakupnika je 194.270 kuna, od čega 40 posto ide u državni proračun, a 60 posto u proračun KZŽ.

Zadovoljstvo ugovorima koji jamče istu cijenu zakupnine izrazio je predsjednik Lovačkog saveza KZŽ Ivan Halapir. – To nas obvezuje da i u slijedećm periodu radimo kao i do sada u cilju čuvanja flore i faune i zbrinjavanju životinja u lovištu – istaknuo je Halapir. Dva lovačka društva, iz Velikog Trgovišća i Marije Bistrice, zbog sitnih pogrešaka koje je utvrdila lovna inspekcija, nisu odmah dobila suglasnot Ministarstva poljoprivrede i državnog odvjetništva, pa su morala ići na javni natječaj po nepovoljnijim uvjetima, odnosno s višom cijenom zakupnine, pojasnili su Halapir i župan Kolar.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook