Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski HDZ: "Ni jedno obećanje župana Kolara oko sanacije klizišta nije se ostvarilo"

U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice, u Krapini, održana je konferencija za medije na temu: ''Klizišta u Krapinsko – zagorskoj županiji, te smjernice donošenja općinskih i gradskih proračuna''.


U prostorijama Hrvatske demokratske zajednice, u Krapini, održana je konferencija za medije na temu: ''Klizišta u Krapinsko – zagorskoj županiji, te smjernice donošenja općinskih i gradskih proračuna''.

Predstavnicima medija obratili su se Mirko Krznar, načelnik općine Konjščina te Zoran Gregurović, gradonačelnik grada Krapine Mirko Krznar izvjestio je prisutne o velikim problemima koji su nastali brojnim klizištima na području županije te kako je izostala obećana pomoć županijske vlasti, na čelu sa županom Kolarom.  

Krznar je naglasio kako su u više navrata postavljana pitanja županu i suradnicima o pomoći u sanaciji klizišta te da je odgovor uvijek bio isti, a to je da će se sredstva osigurati preko državnog proračuna i iz izvornih sredstava županije. No nažalost nije se ostvarilo nijedno od tih obećanja, kao ni da će projekti sanacije od klizišta imati prednost kod prijavljivanja na natječaje ministarstva regionalnog razvoja te EU fondova.  

Gradonačelnik grada Krapine, Zoran Gregurović, objasnio je kako će biti velikih problema kod formiranja proračuna za sljedeću  godinu zbog niz nepoznanica.  Gregurović je izjavio kako osim onoga što čitamo i saznajemo iz medija nikakve točne projekcije ne postoje što će se događati ni koliko će proračuni lokalnih jedinica biti manji te da je u takvim uvjetima je vrlo teško raditi i planirati proračune. Jedino što se može sa sigurnošću planirati je činjenica da će u sljedećoj godini biti rebalans proračuna jer će se tek nakon prvog kvartala moći vidjeti kako će biti kretanje prihoda.  

Za kraj svog izlaganja, gradonačelnik grada Krapine, izvjestio je kako su na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Udruge gradova jednoglasno donijeti prijedlozi za kompenzacijske mjere na tu tematiku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook