Prethodni članak
Sljedeći članak

Za gradnju vodoopskrbnog sustava 2,4 milijuna kuna

Vrijednost potpore pokriva investiciju na području Grada Krapine koja rješava vodoopskrbu naselja Žutnica i Zagora te dovodne cjevovode od izvorišta „Gorjak“


U Ministarstvu poljoprivrede, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, prošlog utorka svečano je potpisan Ugovor o financiranju za ulaganje u građenje javnog sustava za vodoopskrbu kojim je Krakom - vodoopskrbi i odvodnji d.o.o. Krapina bespovratno dodijeljena potpora u iznosu od 2.428.235,12 kuna temeljem prijave na Natječaj za provedbu Mjere 07, operacije 7.2.1. „Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju, pročišćavanje otpadnih voda“.

Stručni tim javnog opskrbljivača i distributera vodoopskrbe i odvodnje podnio je zahtjev za potporu krajem 2016. godine za projekt izgradnje magistralnog cjevovoda Zagora – Gorjak – Jesenje, a Odluka o prihvatljivosti projekta donijeta je 10. srpnja ove godine. Projekt obuhvaća izgradnju cjevovoda od naselja Žutnica na području Grada Krapine te dovođenje vode u Općinu Jesenje cjevovodom do Gornjeg Jesenja.

Vrijednost potpore pokriva investiciju na području Grada Krapine koja rješava vodoopskrbu naselja Žutnica i Zagora te dovodne cjevovode od izvorišta „Gorjak“. Potpisivanjem Ugovora definirani su uvjeti korištenja dodijeljenih sredstava potpore te sada predstoji realizacija projekta, početak izgradnje i povlačenje dodijeljenih sredstava.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook