Prethodni članak
Sljedeći članak

Najbolji maturanti na državnoj maturi na prijmu kod župana Kolara

Timon Spiegl najbolje je riješio ovogodišnji dio državne mature, a Valentina Meglić bila je među 20 najboljih u Hrvatskoj


Župan Željko Kolar danas je upriličio prijem za Timona Spiegla koji je najbolje riješio ovogodišnji obavezni dio državne mature te Valentinu Meglić koja je na obaveznom dijelu bila među 20 najboljih učenica i učenika u Hrvatskoj.

Župan Željko Kolar čestitao je Timonu Spieglu i Valentini Meglić na postignutim rezultatima na državnoj maturi, kao i na odličnom uspjehu u proteklom školovanju. - Timon i Valentina zapravo su još jedan dokaz da imamo mlade, talentirane ljude koji do rezultata dolaze izuzetnim radom. Skromni su te imaju jasnu viziju onoga što žele u svojoj budućnosti, a na taj su način izabrali i gdje će nastaviti školovanje. Želim im svu sreću te da sve znanje i iskustvo koje će steći u budućnosti prenesu i na druge“ - rekao je župan Kolar uz čestitke Timonu i Valentini i zahvalu njihovim roditeljima i mentorima, dodavši kako Krapinsko – zagorska županija prati sva zbivanja u obrazovnom sustavu i da je krenula u projekt Lumen u kojem će se dio nastavnika educirati o radu s nadarenom djecom.
Timon Spiegl ove je godine najbolje u Hrvatskoj riješio obavezni dio državne mature – višu razinu engleskog jezika 100%, višu razinu matematike 96,67% i višu razinu hrvatskog jezika 96,88%. Timon kaže da se nije puno spremao za samu maturu, no siguran je kako je na rezultat utjecao rad tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja. Timon je završio prirodoslovno-matematičku gimnaziju u SŠ Krapina, tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na 18 županijskih i 11 državnih natjecanja te je dobitnik 4 Oskara znanja, a istaknuo je da se veseli se novim izazovima u budućnosti. Kako je dobitnik DAAD stipendije („Deutscher Akademischer Austauschdienst“- Njemačka služba za akademsku razmjenu), Timon odlazi u Berlin na TU studirati matematiku.

Valentina Meglić završila je Gimnaziju Antuna Gustava Matoša u Zaboku te je upisala farmaciju na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu u Zagrebu gdje je bila prva na upisnoj listi. - Drago mi je da sam postigla takav uspjeh na državnoj maturi, to je samo odraz rada cijele škole. Trebalo je puno raditi tijekom cijele četiri godine - nešto što se jednom izgubi više se ne može nadoknaditi – istaknula je Valentina koja je na državnoj maturi obavezne predmeta napisala među 20 najboljih učenica i učenika u Hrvatskoj te je bila 4. u generaciji po riješenosti testa iz biologije i 7. iz kemije.

Na prijemu su bili i zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, Timonov otac te Valentinina majka.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook