Prethodni članak
Sljedeći članak

Za 27 umirovljeničkih udruga 66.000 eura

Dodijeljena sredstva Matici umirovljenika KZŽ


Župan Željko Kolar i predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec su potpisali ugovor o županijskom izravnoj dodjeli županijskih sredstava za financiranje djelatnosti Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini. Vrijednost potpisanih ugovora je 66.364 eura (500.027,09 kuna), što je čak 25 posto više nego u 2023. godini. Župan Željko Kolar istaknuo je da je ova dodjela sredstava samo jedan od načina da se umirovljenicima vrati dio duga.

- Mirovine u Republici Hrvatskoj su na žalost ispodprosječne i ne prate rast plaća, a županijska Matica umirovljenika okuplja velik broj umirovljenika te ih putem projekata i programa drži aktivnima. To je zapravo dio prevencije i njihovog zdravlja i omogućuje im da kroz međusobno druženje razmjenjuju iskustava svog života od treće životne dobi i nama signaliziraju koje mi poteze moramo provlačiti da bi im osigurali dostojan život - naglasio je župan Kolar te naglasio da županijska Matica umirovljenika radi europske projekte, povlači europski novac te im i na tome treba čestitati.

- Krapinsko-zagorska županija dugi niz godina podupire rad Matice umirovljenika odgovarajući na pozive osoba treće životne dobi putem osiguravanja različitih socijalnih usluga, financiranja, sufinanciranja i podržavanja projekata i programa. Na taj način omogućujemo da umirovljenici i osobe treće životne dobi, upravo kroz rad udruga, dobivaju usluge koje im osiguravaju kvalitetniji život - rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

- S promjenom valute protekle godine cijene su podivljale, što je prepoznato u Županiji pa smo već prošle godine rebalansom proračuna dobili dodatnih 10 posto za financiranje Matice umirovljenika. Ove godine taj je iznos povećan za dodatnih 25 posto. Dobiveni novac proslijedit ćemo svim umirovljeničkim udrugama koje djeluju na području Zagorja, njih ukupno 27. Sve one u svojem djelovanju provode programe i projekte na temelju kojih će dobro utrošiti sredstva - poručio je nakon potpisivanja predsjednik Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije Vladimir Crnec te na dodjeli sredstava posebno zahvalio županu Željku Kolaru i potpredsjedniku Županijske skupštine Željku Člekoviću. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook