Prethodni članak
Sljedeći članak

Vrtna zabava kod Luja Vranyczanyja sutra u Oroslavju

Gradom će prošetati grofovi i grofice te nas na jedan dan vratiti u 17., 18. i 19. stoljeće


Ove subote 20. lipnja, s početkom u 17 sati, održava se već tradicionalna Vrtna zabava kod Luja Vanyczanyja u organizaciji Grada Oroslavja, TZ Grada Oroslavja i Udruge mladih Feniks.

Povorka s preko 150 kostimiranih izvađača kreće iz Parka obitelji Prpić, pa sve do Parka Oroslavje Gornje gdje će se odvijati program.

Okupit će se brojne plemićke udruge, a moći ćete vidjeti izvedbe dvorskih plesova te uživati u predstavama, modnoj reviji, balu kraljevskih lipicanskih konja, mačevanju, likovnoj radionici za djecu, naučiti o tradicijskim obrtima i razgledati galeriju na otvorenom. Svi posjetitelji moći će se okušati u gađanju lukom i strijelom, dok će se najhrabriji moći letjeti balonom.

Na manifestaciji će sudjelovati Društvo prijatelja Giostra, Grofovija „Konjski“, Lipicanska barokna raskoš, Udruga Contessa, Povijesna postrojba vojske RH „Keglevićeva straža“, KUD Antun Mihanović, Trilja IV, Udruga mladih Feniks sekcija Oroslavska plemićka mladež, Bubnjarski ansambl Paradidl i Tamburaški sastav Simpatizeri.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook